Nekoliko dana prije Nove godine u domaća kina stigao je jedan od najiščekivanijih filmova 2017. godine. Riječ je o biografskom mjuziklu ‘Najveći showman’ koji je osim nominacija za Zlatni globus, odmah osvojio i srca publike diljem svijeta. Glavnu ulogu prvog američkog promotora pop kulture, P. T. Barnuma preuzeo je australski glumac Hugh Jackman koji se proslavio mjuziklom ‘Oklahoma’ i serijom ‘Correli’, gdje je upoznao 62-godišnju suprugu Deborru-Lee Furness. Nakon što je poslije ostavio mjuzikl po strani, njegova najvažnija uloga bila je u filmu ‘Wolverine’, a sada je novim filmom ispunio svoju najveću želju - da se vrati svojim počecima, odnosno pjesmi i plesu. Veliki filantrop u intervjuu je podijelio dojmove nakon svjetske premijere filma, otkrio gdje je proveo blagdane, ali i kako je biti otac posvojenoj djeci Oscaru i Avi. Story: Kako biste opisali lik koji tumačite u filmu ‘Najveći showman’? Puno sam radio na liku P. T. Barnuma. On je nevjerojatan čovjek kojeg bih usporedio sa Steveom Jobsom. On svijet vidi drukčijim očima. Moj lik jednostavno želi promijeniti svijet, razbiti monotoniju te uvesti neke lude novotarije. Story: Po čemu je ovaj film poseban? Drukčiji je i prije svega prihvaća raznolikost. U filmu ima toliko različitih karaktera, tipova ljudi, nevjerojatno neobičnih osobnosti, no zajedno savršeno funkcioniraju. U filmu je pravilo biti što neobičniji, a zatim to plasirati svijetu, odnosno publici. Uz to, film nas potiče da moramo voljeti i cijeniti ono što jesmo i biti svoji. Story: Kako je bilo surađivati s mladom kolegicom Zendayom? Bit ću iskren, kao što sam bio iskren i prema njoj - prije ovog našeg filma nisam čuo za nju. Kad su mi iz filmskog studija javili da je angažirana za film, najprije sam to podijelio sa svojom kćeri koja je prvih nekoliko minuta bila u šoku jer nisam znao tko je Zendaya. No sada mogu reći da sam i ja oduševljen njezinim radom. Ona je divna, mlada i odgovorna glumica i jedva sam čekao da film ugleda svjetlo dana pa da je svi mogu gledati na velikom platnu.

Story: Što vam se posebno svidjelo u filmu? Prije svega glazba, ali i moja uloga u kojoj nakon mnogo godina pjevam i plešem. Iako smo imali mnogo proba, čuo sam sve pjesme po nekoliko puta, a još se i danas naježim kad slušam naslovnu skladbu ‘This is Me’. Story: Nedostaju li vam uloge poput ‘Wolverinea’? Takvi angažmani uvijek su velik izazov za glumca i sa zadovoljstvom sam ih radio. Naravno da mi nedostaju i neizmjerno sam zahvalan ekipi koja je stajala iza tih projekata i angažirala me da glumim. Story: Gdje ste proveli blagdane? Bio sam s obitelji u rodnoj Australiji. Na sam Božić ustali smo rano, plivali i uživali na plaži. Obožavamo ljeto i željeli smo vrući morski Božić. Djelomice sam i Englez, tako da se kod nas na Božić, koji najčešće provodimo na plaži, na stolu nađu svi tradicionalni božićni specijaliteti, poput purice, krumpira i punča, baš kao da je temperatura minus deset. Story: Vi i supruga jedni ste od rijetkih slavnih parova koji su još prije 17 godina javno progovorili o posvojenju svoje djece. Kako ste vi i supruga proživjeli to razdoblje? Prije svega najteže je bilo prihvatiti da supruga i ja ne možemo imati biološku djecu. Kad je o posvojenju riječ, uz biološku djecu željeli smo posvojiti barem jedno dijete, no na kraju smo posvojili dvoje. Kad se postavilo pitanje hoćemo li posvojiti dijete ili se podvrgnuti umjetnoj oplodnji, nije bilo dvojbe. Moram reći da, iako je proces posvojenja uistinu bio težak, depresija je odmah nestala i sad smo najsretniji roditelji našeg 17-godišnjeg Oscara i 12-godišnje Ave. Ne smatram ih posvojenima. Oni su naša djeca. Story: Je li bilo poteškoća tijekom odgoja? Naravno, baš kao i u svakoj obitelji. Doduše, kod nas je veći izazov bilo privikavanje jednih na druge, ali danas uživamo zajedno. Ne mogu zamisliti drukčiju obitelj od ove. Deb i ja vjerujemo u sudbinu i da se stvari događaju s razlogom. Oscar i Ava naš su dar s neba. Story: Supruga i vi poznati ste i po kampanjama za posvojenje... Provodimo kampanju kojom želimo da svako dijete ima pravo na obitelj i dom. Kampanja je prije svega usmjerena na Australiju i pravo da se ondje posvajaju djeca iz Australije. Tamošnja djeca trebaju dom i ne mora svatko posvojiti djecu, ali želimo da se pruži prilika onima koji to žele i mogu. Ne mogu stajati po strani i ne činiti ništa kad vidim koliko je djece bez doma, a koliko ih može biti sretno i nekoga drugog usrećiti. To govorim i iz vlastitog iskustva, jer ni mene moje djetinjstvo nije mazilo. Rodio sam se kao najmlađe dijete u sedmeročlanoj obitelji, a majka nas je napustila kad sam imao osam godina. Tako da znam što znači živjeti bez roditelja, ali i kako je divno nekome biti roditelj.
Hugh Jackman i Deborra-Lee Furness Story: Dok ste snimali film, bili ste na još jednoj operaciji raka kože, je li to utjecalo na vašu izvedbu? Dan prije snimanja završne scene operirao sam rak kože na nosu. Liječnik mi je rekao da ne smijem pjevati, no ponijele su me emocije i zapjevao sam. Svi su bili oduševljeni, a meni je počela kapati krv iz nosa pa sam morao ponovno na šivanje. No vrijedilo je! Imam karcinom bazalnih stanica kože, koji je od svih karcinoma kože najmanje opasan, no važno je kontrolirati ga. Svima bih preporučio da se redovito pregledavaju i koriste zaštitu od sunca. Pripremila: Klara Modrić Foto: Profimedia