Tijekom priprema za prvu večer Eurosonga u Tel Avivu, dogodila se velika tragedija. Naime, 66-godišnji vozač kamiona Fuldi Schwartz je preminuo jučer ujutro nakon što je podlegao ozljedama koje je zadobio u ponedjeljak. Fluid je ozlijeđen nakon što je na njega pao komad rasvjete dok je nosio opremu. Nakon toga su ga hitno prebacili u bolnicu Ichillov u Tel Avivu, gdje mu se stanje ubrzo pogoršalo. Times of Israel prenosi kako su supruga i djeca preminulog 66-godišnjaka doveli u pitanje mjere opreza i sigurnosti na Eurosongu. 

'Ne krivimo nikoga u ovom trenutku, ali kao je moguće da se na tako velikom događaju, kao što je Eurosong, s toliko uloženog novca, nadzora i sigurnosti nešto tako strašno dogodi', pita se Fuldijev sin Erez. Nakon nesretnog slučaja, policija i vlasti su pokrenuli službenu istragu incidenta, prenosi IQ Magazin. Početni rezultati pokazuju da se s rasvjetnim uređajima nije postupalo u skladu s propisima, a oglasili su se i organizatori izbora za najbolju pjesmu Europe.

'Ožalošćeni smo zbog smrti vozača koji je bio ozlijeđen početkom tjedna dok je istovarao kamion s tehničkom opremom na parkiralištu arene u Tel Avivu. Naše misli su s njegovom obitelji i izražavamo im sućut. Naš prioritet je uvijek sigurnost svih ljudi uključenih u ovo veliko natjecanje, a prema protokolu, surađujemo s vlastima', rekli su organizatori.