Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović u posljednje vrijeme puni medijske stupce svojim odličnim modnim izričajem i vitkom linijom koju njeguje.

Pa osim što je nedavno postala potpuni hit ruskog magazina Marie Claire, predsjednica zna da joj je ljestvica sada postavljena jako visoko kada je u pitanju moda, a ona ju je još jednom uspješno uspjela preskočiti. Naime, na sastanku s Općom skupštinom UN-a i druženju s američkim predsjednikom Trupom i njegovom suprugom Melanijom, Kolinda Grabar – Kitarović se još jednom pojavila u haljini hrvatskog dizajna, brenda 'Duchess' Snježane Mehun.

Ovaj put je riječ o vrlo trendi haljini zadnjih nekoliko sezona, 'wrap dress' iliti na hrvatskom poznatija kao 'haljina na preklop' koja stoji odlično na gotovo svaku figuru. Odlično usklađene boje, tamnoplava u kombinaciji sa zlatnim rubovima savršeno su pristajale uz predsjedničinu plavu kosu i vitku liniju.

Kako bi potencijalno saznali više detalja oko suradnje koju su ostvarile predsjednica i dizajnerica Snježana Mehun, kontaktirali smo dizajnericu koja je vidno oduševljena cijelom situacijom. 'Vidjeti predsjednicu u haljini koja je moj brend me istovremeno iznenadilo i učinilo ponosnom. Duchess haljine moguće je kupiti putem maloprodajne mreže i dostupne su svima, pa tako i predsjednici' otkrila je Snježana.


Iako nisu direktno surađivale, niti je haljina izrađena po striktnim mjerama predjednice, dizajnerica ne može riječima opisati koliko je ponosna što Kolinda Grabar – Kitarović nosi njenu haljinu. 'Pogotovo jer ju je nosila uz najmoćnijeg čovjeka svijeta i Prvu damu koja slovi za najbolje odjevenu ženu svijeta. Iako znam da predsjednica inače podržava i prati rad hrvatskih dizajnera i poduzetnika, ovim je činom još jednom pokazala  koliko je uistinu predsjednica svih nas građana!' ispričala je uzbuđeno Snježana.

Nije još uvijek sigurna kako je točno došla do brenda, ali Mehun pretpostavlja da je predsjednica otkrila brend na preporuku. 'Pretpostavljam da je netko od mojih prijatelja ili prijateljica ukazao na brend koji se ističe po jednostavnim, ženstvenim, elegantnim haljinama od pamuka i elastina nosivim u svakoj prigodi, pa i u ovoj svečanoj', otkrila je.