Od 1996. godine Erdogan Atalay, njemački glumac turskih korijena, igra policajca Semira Gerkhana u seriji ‘Cobra 11’ koja se na RTL vratila novim nastavcima. Za razliku od akcijskog junaka kojega je utjelovio, kada se kamere ugase 52-godišnjak rođen u Hanoveru vodi miran, obiteljski život. U siječnju 2017. uplovio je u bračnu luku s Katjom Ohneck, i to na romantičnim Maldivima. Zaprosio ju je samo tjedan dana prije, na Badnjak, i to nedugo nakon što su s tada četverogodišnjim sinom Marisom stigli na otočje. Žao mu je jedino što s njima nije bila i njegova 14-godišnja kći Amira Pauletta Melisande Pollmann koju je dobio u prošlom, pet godina dugom braku s kolegicom Astrid Pollmann. I ona je, poput roditelja, zavoljela glumu i nedavno napravila prve glumačke korake. Naime, od 2014. uz oca glumi u spomenutoj, jednoj od najuspješnijih i najdugovječnijih njemačkih serija svih vremena, gdje je utjelovila njegovu televizijsku kćer Aydu. 


- Odlično je, zabavljamo se, jako je talentirana i opuštena - izjavio je jednom prilikom glumac koji je i sam glumačku karijeru počeo još kao dijete. 
Prvu malu ulogu imao je u predstavi ‘Aladin i čarobna svjetiljka’ u Nacionalnom kazalištu u Hanoveru. Oduševljen glumom, odlučio je kasnije upisati taj smjer na Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Nakon završenog fakulteta dobio je uloge u nekoliko njemačkih televizijskih serija prije nego što se ‘skrasio’ na setu ‘Cobre 11’. Osim na poslovnom planu, ruže mu cvatu i privatno pa je tako u svibnju 2018. dobio još jednu kćer, Matildu Melihu. No tog se trenutka prisjeća s primjesom sreće i tuge. Osim što je u 42. godini njegova supruga imala rizičnu trudnoću i morala mirovati, dobila je i trudnički dijabetes, ali najgore je uslijedilo u bolnici prilikom porođaja. 


- Prvo sam počistio toalet u rađaonici jer je još bio pun krvi od prethodne rodilje. Nakon što se kći rodila, odmah je poplavila. Svi su se ustrčali, ali su cijelo vrijeme govorili: “Sve je dobro, sve je dobro”. Nitko nam nije želio reći što se događa. Nitko se nije ni potrudio izvaditi djetetu krv i provjeriti hemoglobin. Zatim su i pupčanu vrpcu previsoko odrezali zbog čega je moja žena izgubila dosta krvi - ispričao je ogorčeni glumac koji danas, srećom, uživa sa svoje troje djece.