Dirnuta sam vašom dobrodošlicom. Znali smo da Sarajevo ima veliko srce, ali vi ste nas bacili na koljena - tim je riječima glavna urednica časopisa Story, Zrinka Ferina, otvorila veličanstvenu većer u bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu, gdje su prvi put dodijeljene nagrade najistaknutijim bosansko-hercegovaćkim javnim licima. Najboljima od najboljih, u deset kategorija, dodijeljene su nagrade Story Hall of Famea, odnosno originalne statue koje su rad suvremena umjetnika Ivana Fijolića.

Program su vodili glumci Nives Ivanković i Enis Bešlagić koji su briljirali kao voditeljski par i osvojili simpatije uzvanika. Emir Hadžihafizbegović slavio je u kategoriji najboljega glumca. To je samo jedna u nizu nagrada za talentiranog ćmira koji ne prestaje oduševljavati publiku BiH, ali i cijele regije.

- Čast mi je da sam po izboru Storyja dobio ovu nagradu. Drago mi je vidjeti kolege koje nisam dugo vidio i sretan sam što ćemo se večeras svi zajedno družiti i ovo proslaviti - rekao je Emir, dok je njegova kolegica Jasna Žalica ponijela titulu najbolje glumice. O njezinim zapaženim ulogama u filmovima ‘Takva su pravila’, ‘Žena sa slomljenim nosom’ i brojnim drugima, publika ne prestaje ni danas govoriti.

- Prije svega zahvaljujem svim kolegama s kojima sam suraivala. Jer ako glumac nema dobre partnere, ne može biti dobar. Imala sam sjajne partnere i zato sam ovoliko dobra, kao što su večeras rekli - izjavila je oduševljena Jasna. Za najboljeg pjevača izabran je Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, čije pjesme godinama oduševljavaju tisuće poklonika, a njegova glazba svaki dan pronalazi put do srca novih obožavatelja.

- Zahvaljujem časopisu Story na ovoj nagradi. Nije mi prvi put da se družim s vama. Drago mi je što moja glazba živi već 40 godina i sretan sam što ću vas uveseljavati i pjevati vam još mnogo godina - rekao je. Talentirana kantautorica zabavne i pop glazbe koja je na Eurosongu 2012. predstavljala Bosnu i Hercegovinu, Maya Sar, nije skidala osmijeh s lica nakon što je proglašena najboljom pjevačicom.

- Velik je privilegij dobiti ovu nagradu, kao i baviti se poslom koji istinski voliš. Želim zahvaliti uredništvu Storyja na ovoj nagradi i želim da ova večer preraste u tradiciju - rekla je Maya. Najboljim bendom proglašena je pop-rock glazbena skupina Letu štuke.

- Iznenađen sam nagradom jer je nisam očekivao. Moram priznati da nisam obožavatelj priznanja i ne patim za njima, ali uvijek je lijepo kada netko uoči vaš trud i ljubav prema tome što radite - rekao je vođa i pjevač benda Dino Šaran. Za najbolje TV lice izabran je Senad Hadžifejzović, koji se novinarstvom bavi od svoje 12. godine. Senad je dosad osvojio brojne nagrade, a svojim oštrim novinarskim perom korektor je društva i komentator javnih zbivanja. Budući da nije mogao prisustvovati dodjeli, statuu je preuzeo njegov sin, ujedno direktor Face TV-a, Feđa Hadžifejzović.

- Ovo je već peti put da preuzimam nagradu u njegovo ime i uvijek imam tremu. Lijepo je što Story prati druge medije te nagrađuje njihov rad. To je danas velika stvar. Hvala vam u očevo ime - istaknuo je. Najboljim filmom proglašen je film ‘Žaba’ redatelja Elmira Jukića, ekranizacija kultne kazališne drame pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića. - Hvala što ste prepoznali da je ‘ćaba’ vrijedan film, ponosni smo što smo prvi dobitnici u ovoj kategoriji - poručio je Jukić.

Bivša košarkašica Razija Mujanović, čiji je nevjerojatni životni put inspiracija mnogim generacijama, odabrana je za najbolju sportašicu. Ona je 2017. uz velikane kao što su Shaquille O’Neal, Toni Kukoć, Mickey Berkowitz, Valdis Valters i Dušan Ivković, primljena u FIBA-inu, odnosno košarkašku Kuću slavnih.

- Zahvaljujem časopisu Story na velikom priznanju koje mi mnogo znači. Imam samo jednu poruku za vas, a to je da je sport važan u životu svakog pojedinca i zato vas molim da svi zajedno potaknemo mlade da se bave sportom. Bojan Hadžihalilović izabran je za najboljeg dizajnera. Bojan je sa suprugom Dadom osnivač agencije Fabrika koja je već godinama jedna od najuspješnijih u regiji.

- Hvala što ste se sjetili da postoje dizajneri jer dizajn je važan u životu. Stoga bih potaknuo mlade da se bave time jer moramo se složiti da je svijet ljepši kada je dizajn oko nas. Nagrada za životno djelo pripala je Ademiru Kenoviću, uglednom bosanskohercegovačkom redatelju, producentu i scenaristu.

- Najprije bih pozdravio sve koji stvaraju Story, jer se vaš časopis bavi pozitivnim stvarima, uvijek prepoznajete i nagrađujete rad. Drago mi je što se tu smjestio i moj rad. Jako smo polaskani kada mediji dou u Sarajevo, nama je to velika čast i privilegij - istaknuo je Kenović.

Prije dodjele prethodio je glamurozan crveni tepih, kojim su uzvanici hodali praćeni zvucima violine koju je svirala Lejla Piljević, nakon dodjele nastupila je plesna skupina Fresh Generation, a potom nastup Film Music Orkestra koji se savršeno uklopio u prekrasan ambijent. Uzvanici su uistinu uživali u zabavi s pedigreom, do čije smo reprize sljedeće godine već počeli odbrojavati dane.