Splitska glumica Ana Maras Harmander, broji već desetu godinu života u dalekoj Švedskoj, od kuda dolazi njen suprug John Harmander. Povodom toga, na društvenim je mrežama odgovorila na nekoliko pitanja o razlikama života u Hrvatskoj i Švedskoj. 

'Iako sam deset godina u Švedskoj, trebalo mi je tri, četiri godine, da ih zavolim', započela je priču na društvenim mrežama. Kako sama kaže, prije nekoliko godina nikako nije mogla zamisliti život tamo, ali sada bih to bez problema prihvatila. Na pitanje što je mislila o svemu na početku, odgovorila je: 'Napravit ću predstavu o mojim pokušajima uklapanja u švedsku kulturu' i nadodala da je Šveđane na početku smatrala jako hladnima i nezainteresiranima. No, zahvaljujući godinama koje je provela tamo, zavoljela ih je u tolikoj mjeri da ju, kako kaže, ništa više ne veseli nego kada ju upravo oni, švedski prijatelji i obitelj zagrle čim ju vide.

Kao najveću razliku izdvojila je to što, za razliku od Hrvata, Šveđane ne zanima prošlost, nego budućnost koja je pred njima, što potvrđuje činjenicu da je smatrana modernom i liberalnom zemljom u kojoj se pripadnici različitih kultura osjećaju dobro prihvaćeni i slobodni. Najviše pitanja, glumica je dobila na temelju cijena i troškova u ovoj skandinavskoj zemlji. Sve u svemu, Ana je priznala da je zemlja skupa, ali da se, kao i svugdje, uvijek može pronaći alternativno rješenje. 'Sve ovisi o tome što želiš i kakav standard života te zadovoljava. Njihov je standard prilagođen potrebama i jako lijepo žive', komentirala je.

Podsjetimo, Ana i John su se vjenčali 2012. godine. Lijepa glumica je prvo sa suprugom Johnom Harmanderom odletjela u Las Vegas, gdje se udala u maniri pravih holivudskih zvijezda, da bi nakon dva tjedna ceremoniju ponovila u rodnom gradu pod Marjanom. Glumica Satiričkog kazališta Kerempuh, u sretnom je braku dobila i sina, četverogodišnjeg Rubensa.