Poput naših i pojedini glumci iz susjedne Srbije ostvarili su zavidan uspjeh u Hollywoodu, a jedna od njih svakako je Bojana Novaković koju trenutačno gledamo u drugoj sezoni serije ‘Instinkt’ koja se emitira na kanalu Fox Crime. Uspješna 37-godišnjakinja glumi uz legendarnog Alana Cumminga, i to detektivku njujorške policije Lizzy koja se udružuje s ekscentričnim profesorom psihologije kako bi riješili bizarne slučajeve ubojstava na ulicama New Yorka. 

'Ona je sve što ja nisam. Privatno sam emotivna osoba, otvorena, bez dlake na jeziku. Godinama sam radila na tome da budem takva, da ne budem nedostupna i bezobrazna. Ona je nedodirljiva', istaknula je Bojana koja se rodila 1981. u Beogradu, a već 1988. s roditeljima i sestrom preselila se u Australiju. 

Ondje je završila National Institute of Dramatic Art, a nakon brojnih uloga u kazalištu i na televiziji, 2010. otišla je u Ameriku. Holivudska vrata otvorila je u velikom stilu - ulogom u drami ‘Na rubu tame’ uz Mela Gibsona, a ubrzo je dobila priliku raditi i s Keanuom Reevesom u ‘Generaciji hm’. Neko se vrijeme šuškalo i o njihovoj romansi. 

'U Ameriku sam otišla raditi na filmovima koji imaju težinu, ali to nije realnost holivudske industrije', kaže Bojana koja u posljednje vrijeme sve više kritizira filmsku industriju. 'Gluma više nije ono što je bila kada sam o njoj maštala. Tada su glumci bili kreatori. Danas je ova profesija više usmjerena na novac, filmsku industriju i šoubiznis. Svi moraju imati profil na Instagramu, redovito postavljati ‘cover priču’. To je apsurdno, ali postalo je dio glume. Pola vremena trošimo na to. Da sam tada znala u što će se gluma pretvoriti, a sa samopouzdanjem koje danas imam možda ne bih odlučila postati glumica. Prije bih izabrala režiju ili nešto drugo', ističe Bojana koja se ipak dobrano zaigrala na društvenim mrežama - stvorila je alter ego Yanu Novak, vlasnicu jednog od najgledanijih videoblogova u regiji, utjelovljenje svih najgorih stereotipova o balkanskim starletama.

O njezinu se ljubavnom životu malo zna, 2014. bila je u vezi s Jasonom Segelom, zvijezdom serije ‘Kako sam upoznao vašu majku’, a ljubila je i anonimnog tattoo majstora. 'Prvu tetovažu napravila sam u New Yorku. Nadam se da dečko koji ju je napravio ne gleda ovu emisiju, toliko sam bila zaljubljena u njega. Napravio je još jednu na kojoj piše ‘Ne mogu bez tebe’, a onda me ostavio', ispričala je u jednom showu i dodala kako je treća tetovaža najbolnija jer ju je napravila nakon prekida.