Sinoć u Narodnom kazalištu u Beogradu navodno se dogodio skandal. Glumac Tanasije Uzunović navodno je ošamario 31-godišnju balerinu D.K. Nakon verbalnog okršaja, kako pišu mediji, došlo je do fizičkog kontakta. Skandal se navodno dogodio u klubu koji se nalazi u sklopu samog kazališta, čija vlasnica je napadnuta balerina. 

No, 76-godišnji glumac demantirao je cijeli događaj. 'Nije bio nikakav udarac. Sklonio sam je jer me je pljuvala u uvo. U mojih 77 godina s operacijom srca i nemam namjeru nikoga udarati. Bio sam zgrožen time što se dešava u klubu Narodnog pozorišta. To nije nivo jednog nosioca kulture. Ljudi izbegavaju doći tu jer ne znaju što će se desiti', otkrio je za srpski Kurir. 

Glumac je odgovorio i na nagađanja oko prekršajne prijave i susreta s policijom. Naime, u medijima se piše da je protiv Tanasija podnijeta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. 'Kada sam sišao dolje, sjedila je s portirima. Gdje ćeš kada ti dođe policija?, upitala me. Ja sam ih sačekao u kafiću preko puta i dao im svoje podatke', ispičao je glumac za Kurir.