Dok cijeli svijet bruji o potezima, pojavi, izjavama i profilu na Twitteru američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji izjavama obožava provocirati javnost, modni entuzijasti fokusirani su na nešto drugo. Preciznije, na nekoga drugog - prvu damu SAD-a koja od stupanja na svoju protokolarnu funkciju izaziva pohvale američke, ali i svjetske javnosti. Nezahvalno ju je uspoređivati s njezinom prethodnicom, Michelle Obamom, koja je doista donijela visoku razinu elegancije i sofisticiranog stila u Bijelu kuću u suradnji s vrhunskim stilistima i dizajnerima (te uz ‘malu’ pomoć Anne Wintour), ali Melania je uspjela nametnuti svoj modni kod na međunarodnoj sceni.

Dizajner i stilist Hervé Pierre, koji nadgleda sve protokolarne lookove i pazi na odijevanje prve dame, naravno, u skladu s njezinim osobnim preferencijama, vrlo je predan u isticanju onoga najboljeg od svoje omiljene klijentice. Sofisticirana strana seksepila i glamur u maniri bogatih i dokonih elitistica u fokusu su stilističkih odabira prve dame, što najbolje dokazuju njezine odjevne kombinacije tijekom trodnevnog posjeta Velikoj Britaniji. Dok je Donald komentirao aktualna politička zbivanja u svijetu, Melania je šutke svakim outfitom jasno ‘govorila’ o državi koju posjećuje te u potpunosti poštovala svaki trenutak u kojem se našla.

U helikopter koji ju je prevezao do kultnog Air Force Onea, zrakoplova američke visoke administracije, Melania je sjela u haljini modne kuće Gucci koja je imala printove najpoznatijih londonskih atrakcija. Na englesko je tlo sletjela sedam sati kasnije u izdanju s potpisom kultne britanske modne kuće Burberry, čime je jasno dala do znanja kako je protokol itekako poštovan, a britanski su mediji odmah pohvalili njezin hommage državi koju posjećuje. To je bio samo početak odličnog stilskog putovanja čiji je vrhunac uslijedio na prvom susretu s britanskom kraljicom Elizabetom II. te princem Charlesom i Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla.

U iznimno elegantnoj, dugoj svilenoj haljini, s rukavicama od iste tkanine, plijenila je pozornost okupljenih, a ovaj put bila je riječ o visokoj modi s potpisom francuske kuće Dior.

Doza provokacije bila je zajamčena, ali brzo je ispravljena odabirom crvene toalete modne kuće Givenchy, koju suvereno vodi Britanka Clare Waight Keller. Pun pogodak!