Instagram je postao jedna od najvećih opsesija današnjice, a sve zahvaljujući brojnim opcijama i beneificijama koje nudi. Ipak, ponajviše je postao sredstvom za povezivanje, reklamiranje i brendiranje te kao platforma za plasiranje sadržaja baš svake vrste kroz fotografije i videozapise okupljene pod određenim hashtagovima. Mnogi od nas najviše prate poznate osobe i njihova događanja iz svakodnevice putem Instagrama, ali i modne diktatore koji kreiraju trendove putem ove platforme. No jeste li se ikada zapitali što to poznati pretražuju na Instagramu? Domaće poznate dame za Story.hr otkrile su što skriva njihova povijest pretraživanja.

'Često pregledavam naslovnicu Instagrama i pratim zaista raznovrsne sadržaje, od omiljenih bendova i umjetnika do neizbježne mode. Osim toga, pratim dosta fitness profila za dnevnu dozu motivacije, iako uopće ne stignem trenirati, ali nadam se da će se to uskoro promijeniti jer mi Instagram podgrijava nadu', kaže glazbenica Žanamari Perčić koja je izrazito aktivna korisnica ove platforme te dodaje kako i sama prati profile poznatih prijatelja i kolega. 

Ipak, u posljednje vrijeme privatne obaveze odmaknule su je od virualnog, ali i stvarnog svijeta: 'Dijete mi je bilo tri dana u vrtiću i već je mjesec dana 'liječimo od toga' tako da mi je Instagram, jedini dodir s vanjskim svijetom, ali u ovakvim trenucima mi i on brzo dosadi. Draže mi je 'vrtiti' Instagram kad je i meni život aktivan i ispunjen.'

Ni njezina kolegica, pjevačica i glumica Sementa Rajhard, ne odoljeva čarima Instagrama. 'Obožavam profile i hashtagove povezane s glazbom, modom i hranom. Naravno, rado pogledam i fotografije s tuđih putovanja, kao i one raznih kulturnih običaja', kaže te otkriva koliko često koristi ovu aplikaciju: 'Instagram naslovnicu izvrtim nekoliko puta u danu, a najviše mi za oko zapadnu objave raznih modnih kuća i brendova - kako inozemnih, tako i domaćih.

Bivša Miss Universe, Ivana Delač, nostalgiju za putovanjima liječi Instagramom. 'Koristim ga kao svojevrsnu razbibrigu u trenucima slobodnog vremena. To je ponekad nekoliko puta na dan, a ponekad samo predvečer.Najčešće pratim putovanja koja su mi oduvijek strast jer vječno imam spakirane kofere', rekla je kroz smijeh i dodala: 'Zaista ima fotografija prekrasnih destinacija pa uživam gledajući fotografije sa svih krajeva svijeta.'

Osim egzotičnih destinacija, Ivana voli i edukativno-zabavni sadržaj koji nerijetko pregledava: 'Zanimljiva je kategorija znanosti i tehnologije, no volim i rubriku stila.Lajkam slike National Geographica, NASA-e, sportskih klubova i obavezno slike svojih prijatelja koje uspijem popratiti na zidu kad udem u aplikaciju.'

Poduzetnica Jelena Leko također liječi nostalgiju Instagramom, i to onu za omiljenim četveronožnim čupavcima. 'Moj najdraži profil je puppy_lovings jer obožavam životinje i nedostaju mi moja tri psa. Osim toga, uživam gledati profil svoje prijateljice Sonje Kovač (xoxosonjakovac) jer je divan spoj putovanja i mode u jednom', rekla je lijepa investitorica i sestra bivšeg nogometaša Jerka Leke.

Za razliku od njezinih kolegica s estrade, voditeljica Tatjana Jurić nije pokleknula pred čarima najpopularnije društvene mreže na svijetu, iako ima otvoren profil na njoj. 'Ništa ne pretražujem na Instagramu, bacim pogled što mi moji frendovi rade, što ima novo kod njih i s vremena na vrijeme objavim nešto kod sebe. I to je to, nisam rob Instagrama i nadam se da će tako ostati', kaže simpatična brineta.