Sigurno ste barem jednom u životu čuli da žene prvo muškarcima gledaju u cipele, pa tek onda u oči.

Kada je u pitanju moda, svatko od nas ima svoje afinitete kojima je sklon, pa se sukladno tome odijevamo i zapažamo detalje na drugima. Tako jednima prvo 'upadaju' u oči cipele, drugima majice bez naramenica, trećima se nikako ne sviđa feminizirana muška moda, a četvrti pak osjećaju energiju i ne vide njegovu odjeću. Kako je u slučaju naših poznatih dama, te što one zaista ne vole vidjeti na muškarcima, otkrile su nam Iva Šulentić, Mada Peršić, Ivana Paradžiković, Marija Borić i Borna Kotromanić s kojima smo popričali u prigodnom okruženju, na Bipa FASHION.HR-u gdje su domaći dizajneri predstavili najnovijie kolekcije za nadolazeće razdoblje. 

'Croksice zaista ne volim vidjeti na muškarcima. Ajde, sada je bila zima pa ih nisu baš nosili, ali čekajte proljeće i uživajte u pogledu. Neki ih čak nose i na čarape, da im ne ostanu točkice od sunca', otkrila nam je voditeljica Iva Šulentić koja je osim po odličnom smislu za humor prepoznatljiva po istančanom modnom ukusu. S druge strane, ekscentrična Borna Kotromanić je istaknula kako ne zamjećuje odjeću ili obuću na muškarcima, već ih više doživljava energetski, a modu ipak ostavlja za sebe.

Feminizirana moda koja je posljednjih nekoliko sezona veliki trend, ne sviđa se novinarki i urednici Ivani Paradžiković kojoj je bitno da muškarac bude muževan. 'Ne volim kada muškarci nose žensku odjeću. Mislim da danas većina muškaraca puno ulaže u svoj izgled i previše se trudi, šminkaju se. Ne sviđa mi se kada se vidi da je netko jako puno vremena potrošio na svoj izgled. To nije nimalo privlačno', rekla je. 

Glumica Marija Borić koju gotovo uvijek možemo zamijetiti u profinjenim, ženstvenim izdanjima, voli klasične muškarce kada je moda u pitanju, pa joj oni koji nose plugove nikako ne odgovaraju. 'Na muškarcu doista ne volim vidjeti crne naušnice s velikim rupama u ušima, to mi je odbojno', ispričala nam je. 

'Potkušulje. Ne volim kada se muškarci odjenu kao da idu na neki glazbeni festival, iako, ako su zgodni i nose odjeću sa šarmom, može sve proći, pa i to', otkrila je mlada glumica Mada Peršić koja je svoj put u modnom svijetu počela još prije devet godina u Hrvatskom top modelu.