Vojvotkinja od Sussexa, 37-godišnja Meghan Markle i suprug, 34-godišnji princ Harry, jako su bliski prijatelji s bračnim parom Clooney, 41-godišnjom odvjetnicom za ljudska prava Amal i 57-godišnjim glumcem Georgeom. Bračni par je prisustvovao njihovom kraljevskom vjenčanju prošle godine u svibnju, a zgodna odvjetnica je bila jedna od gosti na Meghaninom baby showeru u veljači ove godine. Osim toga, par se zna naći i na popisu gostiju na raznim događajima u Buckinghamskoj palači.

No, koliko se kraljica Elizabeta II. slaže s ovim prijateljstvom, sa sigurnošću se ne može reći, piše Cheatsheet.com. Naime, neki tvrde kako se 92-godišnja kraljica osjeća zabrinuto jer smatra da Meghanini moćni i poznati prijatelji mogu utjecati na kraljevski protokol i njeno mišljenje.

'Grupa prijatelja će govoriti Meghan da ne sluša stare i uobražene članove kraljevske obitelji', rekao je Dan Wootton, novinar i kraljevski komentator. U svojoj izjavi se referirao na bliske prijateljice bivše američke glumice poput Amal, Serene Williams, Priyanke Chopre i druge žene koje imaju veliki utjecaj u svijetu. Također je sugerirao da je moguće kako će vojvotkinji neke od njih pomoći što se tiče savjeta o publicitetu i poticati je da zaobilazi brojna pravila obitelji jednom kada se potpuno 'smjesti' u svoju ulogu. 'Činjenica da zadržava te ljude oko sebe pokazuje koliko je spremna napraviti promjene' zaključio je.

Podsjećamo, Meghan je inače poznata po kršenju kraljevskih pravila, od baby shower zabave koja se održala u New Yorku, a koja se protivi svim pravilima i protokolima pa do modnih detalja, poput nošenja crnog laka za nokte kojeg kraljica niti malo ne tolerira.