Gosti festivala imaju priliku pogledati izbor najboljih talenata od 2007. godine do danas.
Storyjev party privukao je pozornost glumačke i redateljske kreme popularnog festivala, a u ugodnom društvu uživale su Daria Lorenci Flatz, Jelena Veljača, Judita Franković Brdar, Lana Barić, Ivana Roščić, Tara Thaller, Goran Bogdan, Marko Braić, Leyla Hajrović i brojni drugi. Na otvorenju izložbe potvrđeno je da se Story i Sarajevo Film Festival odsad vole i javno. 

4306

Glumica Judita Franković Brdar i sama je jedne godine sudjelovala u programu Talents Sarajevo, a godinu poslije bila je članica stručnog žirija pa je uz ovaj projekt vežu posebni osjećaji.

'Dvije sam se godine prijavljivala na natječaj pa odustajala. Kada sam odlučila iskušati treću sreću te ispunila i poslala prijavnicu, nisam požalila. Sarajevo u mnogo kategorija ispunjava očekivanja i mladim umjetnicima pruža razne mogućnosti i otvara put prema suradnjama. Godinu dana nakon sudjelovanja u Talentsu Sarajevo bila sam u žiriju festivala. Bili smo odlična ekipa pa smo bezbolno izabrali pobjednika. Kontakti koji se uspostave u Sarajevu zaista ostaju za cijeli život. Kad čovjek jednom dođe u Sarajevo, poželi uvijek dolaziti', ispričala nam je Judita i rekla kako mladim talentima savjetuje da se bez oklijevanja prijave.

Uz izložbu fotografija dosadašnjih talenata, među kojima su Ana Vilenica, Katarina Strahinić, Jelena Jovanova Perić, Stjepan Perić i mnogi drugi, predstavljen je i novi broj Storyja, čije je hrvatsko izdanje već 16 godina prisutno na tržištu Bosne i Hercego­vine. Talents Sarajevo tjedni je program radionica i seminara na kojem mladi glumci, redatelji, producenti iz regije od iskusnijih kolega uče o razvijanju timskog rada, financiranju, produkciji i distribuciji filmskih projekata. Program je pokrenut 2007. u suradnji s Berlinale Talentsom, a mogu se prijaviti redatelji, glumci, scenaristi i producenti.

Tijekom SFF-a mladi glumci imat će i pravi photo session s jednim od najboljih fotografa časopisa Story - Draženom Kokorićem i Robertom Gašpertom. Ti će portreti biti otkriveni na otvorenju festivala sljedeće godine i izloženi na Festivalskom trgu koji je otvoren za sve goste festivala. Ovogodišnja izložba otvorena je u Storyjevu paviljonu do kraja festivala, odnosno 23. kolovoza, na Festivalskom trgu u Sarajevu.