37-godišnji vatrogasac Michael Davidson, otac četiri mlade kćeri, poginuo je na setu filma u njujorškom Harlemu. Nesreća se dogodila nakon što je jedan od glavnih glumaca u filmu, Edward Norton, primijetio je da iz podruma zgrade u kojoj su snimali film izlazi gusti crni dim. Požar je buknuo u 23 sata po lokalnom vremenu, a produkcija je odmah u pomoć pozvala vatrogasce. 

Michael se odvojio od ostalih 175 vatrogasaca koji su gasili požar, a nešto kasnije kolege su ga pronašle bez svijesti. Preminuo je na putu prema bolnici. 'Svi su sišli niz stepenica, a Davidson je nosio šmrk. Borili su se s vatrenom stihijom najbolje što su mogli te su ulazili dublje u podrum, no ubrzo su bili prisiljeni napustiti podrum zbog gustog dima. Tijekom izlaska iz zgrade, Davidson se nekako odvojio od ostatka svoje ekipe', objasnio je cijeli slučaj Daniel Negro, zapovjednik njujorške vatrogasne postrojbe.

U gašenju požara ozlijeđena su još dva vatrogasca i tri civila koji su pomagali na licu nesreće. Nitko iz filmske ekipe nije ozlijeđen što je potvrdila glumica Angelica Guilen: 'Bili smo u peterokatnici kada je požar buknuo. Svi su počeli vrištati i bježati'. Scenarist i režiser filma Edward Norton je bio u blizini kada su vatrogasci gasili požar te je, prema riječima svjedoka, izgledao potreseno. U filmu glume Willem Dafoe, Bruce Willis i Alec Baldwin.