Početna Celebrity 6 prikaza 07. prosinca 2017.

Superseniori postali nezaobilazni dio ovogodišnjeg adventa - zabava za sve

_DSC8630

Nakon što je velikim subotnjim otvorenjem u StorySupercafféu u zagrebačkoj Preobraženskoj ulici otvoren Storyjev Advent uz koji ove godine izdavačka kuća Adria media ponosno nastavlja svoj projekt ‘Poklon s pričom’ pod nazivom ‘Story Super Božić sa superseniorima’ pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, već prvim tjednom Adventa u StorySupercafféu započele su vesele kreativne radionice za osobe starije životne dobi. Ove godine program projekta posvećen je Superseniorima te se realizira u suorganizaciji sa Zakladom Zajednički put. Uz Šestinske švelje, čitanje poezije, radionice za mlade, pripremanje zdrave sirove hrane, izrađivanje čestitaka i nakita, kao i Super senior disco fevera, pred nama je još puno zanimljivih aktivnosti. I danas vam nudimo niz zabavnih i edukativnih sadržaja. Prva današnja radionica naslovljena je 'Zlatne vijuge'.

Zlatne vijuge | Author:
Četvrtak ujutro bio je rezerviran za trening moždanih vijuga uz radionicu ‘Zlatne Vijuge’ pod vodstvom Ivana Lipanovića iz udruge ‘Neki novi klinci’ koja potiče cjeloviti i kreativni razvoj, radi na usvajanju komunikacijskih, socijalnih i životnih vještina djece i mladih, a njihove aktivnosti uključuju usvajanje novih metoda i načina edukacije te korištenje tehnologije u neformalnom obrazovanju.
Ivan Lipanović | Author: Ivan Lipanović iz udruge ‘Neki novi klinci’
Ivan Lipanović iz udruge ‘Neki novi klinci’ 'Osim što radimo radionice za djecu, od ove godine počeli smo raditi radionice i za osobe starije životne dobi pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Brojimo sve više članova i izrazito nas ispunjava njihova sreća i zadovoljni osmjesi nakon održanog sata', rekao je Ivan Lipanovićm voditelj radionicem koji je naše superseniore zaintrigirao raznovrsnim logičkim zadacima koje su sa zanimanjem rješavali svi prisutni. 'Svaka naša radionica bit će različita. Danas smo riješavali svojevrsne Einstonove zagonetke', dodao je voditelj radionice.
 | Author:
'Ovo je nešto prekrasno. Oduševljena sam radionicom, ali i cjelokupnim Storyjevim projektom', rekla je jedna od sudionica radionice, a to su potvrdili i drugi mnogobrojni sudionici koji su oduševljeni prvom današnjom radionicom ostali i na sljedećoj koja je u tijeku, a to je Superbrzi tečaj Engleskog jezika uz vodstvo Lee Banović iz Zaklade Zajednički put.
_DSC8408 | Author:
Hello my name is, I live in Zagreb, I was born in Pirovac - ovako je započela druga današnja radionica u Story supercaffeu. Pogađate? Riječ je o superbrzom tečaju Engleskog jezika pod vodstvom profesorice Lee Banović iz Zaklade ‘Zajedniči put’. U prepunom prostoru StorySupercafféa naši su superseniori odmah prionuli zadacima koji su uključivali predstavljanje, prepoznavanje engleskih pojmova kao i rješavanje zadataka na Engleskom jeziku. Neki od njih susreli su se sa ovim stranim jezikom prvi put, dok su neki došli obnoviti svoje znanje koje će im itekako pomoći za nastavak radionica u kojima će naučiti sve o korištenju pametnih telefona.
Lee Banović | Author: Lee Banović, profesorica Engleskog jezika
Lee Banović, profesorica Engleskog jezika
'Učila sam Njemački jezik, tako da mi je ova radionica odlična da naučim barem osnove engleskog jezika', rekla nam je jedna superseniorka. 'Odlično se zabavljamo i usput i učimo', potvrdio je njezin kolega.
_DSC8478 | Author:
Iako je radionica u potpunosti bila na Engleskom jeziku, naši superseniori uistinu nisu imali poteškoća s razumijevanjem, dapače bili su aktivno uključeni u svaki dio ovog izuzetno edukativnog predavanja.
_DSC8469 | Author:
_DSC8498 | Author:
Za sve one koji se žele pridružiti Superbrzom tečaju Engleskog jezika, on se odražava svakog četvrtka od 11:00 do 12:00 h u StorySupercafféu za vrijeme trajanja Adventa u zagrebačkoj Preobraženskoj ulici.
_DSC8537 | Author:
Nakon što su se naši superseniori zagrijali uz logičke zadatke uz radionicu ‘Zlatne vijuge’ pod vodstvom Ivana Lipanovića iz udruge ‘Neki novi klinci’ pa su zatim uspješno odradili superbrzi tečaj Engleskog jezika uz profesoricu Leu Banović iz zaklade ‘Zajednički put’, od podne je u Story supercaffeu krenula radionica korištenja pametnih telefona. Riječ o individualnoj radionici također pod mentorstvom Lee Banović koja nam je otkrila kako će tijekom cijelog Adventa izgledati ova popularna radionica u današnje vrijeme.
_DSC8538 | Author:
'Ideja je raditi individualno na pametnim telefonima i nekako je pokazala praksa da nam seniori dolaze s pitanjima kako koristiti primjerice aplikacije poput Vibera, WhatsAppa, kako slikati fotografije, kako ih slati pa čak imamo upite i za Facebook, ali i kako unositi kontakte u imenik', objašnjava mentorica Lea.
'Imali smo ranije radionicu pametih telefona u Zvonimirovoj ulici i vdjeli smo da puno bolje radionica funkcionira ako je individualna i potpuno se posvetiti jednoj osobi i ljudi nam dolaze s konkretnim pitanjima. Ima puno prijavljenih kako na drugim lokacijama, tako i ovdje na Adventu', dodaje Lea Banović.
_DSC8563 | Author:
Sudionici ove radionice s nestrpljenjem su očekivali prvi sat na kojemu su između ostalog naučili kako ažurirati podatke na mobilnim uređajima te kako se spojiti na besplatni wi-fi.
'Došla sam samo zbog ovoga. Već sam pripremila nekolicinu pitanja. Svakako ću doći i drugi put', izjavila je sudionica.
A drugi je put već zakazan idući četvrtak u Story supercaffeu od 12:00 do 13:00, uz napomenu da je poželjno zbog individualnog rada unaprijed se prijaviti mentorici Lei Banović na broj 0911798355.
_DSC8560 | Author:
Posljednja, ali i ne manje važna radionica u četvrtak bila je namijenjena kreativnim superseniorima koji su željni umjetničkog izražavanja. Riječ je o radionici ‘Tvornica kuglica’ pod vodstvom Irene Sare Mraz.
_DSC8656 | Author:
'Danas se izrađuju kuglice, zatim slijedi bojenje i tehnika dekoriranja predmeta zvana dekupaž. Također, izrađivali smo i božićne čestitke u našoj likovnoj radionici', rekla nam je voditeljica Irena Sara Mraz iz Zaklade ‘Zajednički put’ koja i inače vodi kreativne radionice osobama starije životne dobi.
_DSC8582 | Author:
'Likovne radionice uvijek imamo kroz božićno i uskrsno vrijeme. Vodim dvije slikarske radionice tjedno na Jarunu i svi se super zabavljamo. Također imamo i humanitarne radionice na kojima se umjetnički izražavamo', dodaje gospođa Irena Sara Mraz koja je pohvalila cjelokupni projekt ‘Story Super Božić sa superseniorima’.
_DSC8591 | Author:
'Odlično je ovo jer mi se inače družimo na Jarunu, a sad smo malo stigli u urbaniji dio grada. Često odlazimo na izlete u muzeje, imamo svoja druženja na kavama, a ovo će zasigurno biti jedno od ljepših druženja', otkrila nam je voditeljica radionice.
Uz pokoji kolačić koji su superseniorke ispekle za ovu radionicu, uz prepričavanje aktualnih događaja, veseli superseniori krenuli su u ukrašavanje kuglica i izradu čestitaka koje će krasiti ovogodišnji Advent u zagrebačkoj Preobraženskoj ulici.
_DSC8617 | Author:
Nakon druženja uz edukativno-kreativne radionice, program ‘Story super Božića sa super seniorima’ nastavlja se već sutra, 8.prosinca uz radionicu ‘Upoznaj pamćenje kako bi ga više volio’ kao i Malu glumačku radionicu za superseniore. Vidimo se u Story Supercaffeu.
_DSC8612 | Author:
_DSC8595 | Author:
_DSC8658 | Author:
_DSC8667 | Author:
_DSC8676 | Author:
_DSC8600 | Author:
Točan raspored radionica i drugih sadržaja u sklopu najaktivnijeg adventskog programa, pogledajte na https://superseniori.hr/kalendar/ Ukoliko želite pomoći našim Superseniorima to možete učiniti i uplatom na račun: IBAN HR5023600001500230376 Autor: Klara Modrić Foto: Filip Hofer

Komentari