Trenutno najaktualniji slučaj koji je potresao regiju svakodnevno dobiva na veličini, a njegov protagonist sve više šokira iz dana u dan. Riječ je o srpskom pjevaču Darku Laziću koji se u KBC Zemun bori za život nakon teške automobilske nesreće. Glazbenik i pobjednik showa 'Zvezde Granda' ne prestaje puniti novinske stupce svojim ispadima, a u posljednje vrijeme od liječnika traži da mu daju kokain o kojem je, kako sam za sebe kaže, postao ovisan. Novinari Kurira posjetili su selo Brestač u Srbiji od kuda pjevač dolazi te ispitali susjede i stanovnike više o kontroverznom pjevaču.

'Darko se 'uzvijezdio' od kada je pobjedio u 'Zvezdama Granda'. Prije toga je bio samo dečkić koji je lijepo pjevušio i s ocem nastupao po kafićima. Bili su jedna skromna i siromašna obitelj sve dok Darko 2009. godine nije pobjedio u tom glazbenom natjecanju. Tada se doslovno cijela obitelj promijenila', prepričao je za Kurir jedan od stanovnika Darkovog rodnog mjesta.

Iako mnogi ne podržavaju ponašanje obitelji Lazić, neki se zbog određenih razloga i dalje mole za pjevačevo zdravlje. 'Naravno da se molimo. On je jako mlad i grijeh je prema djetetu koje ima... Žao nam je što je tako brzo živio. Ovdje u selu se svašta priča. Kažu da je zbog one bivše žene Ane upao u dugove. Kažu da je ona voljela živjeti na visokoj nozi i imala velike zahtjeve koje je tražila da joj ispunjava. Kažu i da ga je varala s nekim pjevačima. Ne znamo mi ništa, ali to se priča', objasnile su dvije žene koje su novinari sreli pred crkvom u Brestaču.

Jedan od stanovnika bio je brutalno iskren i otkrio kako se ponašaju članovi obitelji kroz cijeli život: 'Što da vam kažem lijepo o njemu? On glumi šerifa ovdje, kao pravi mafijaš. Vozi motor 200 kilometara na sat na jednom kotaču. Automobilom juri i za sobom ostavlja tragove guma kao da je na rally utrci. Redvito pokosi i kokoši... Nitko mu ništa ne može. Vozi bez dozvole, ima veze svuda. Svi ga se boje. Otac mu je isti takav, u firmi u kojoj je radio krao je benzin. Svi ga po tome pamte. Cijela obitelj je takva, nitko ih ne voli i nitko se s njima ne druži.'

Spomenuti čovjek objasnio je i zašto smatra da ne treba žaliti Darka iako je u borbi za preživljavanje te smatra kako su njegovi razlozi dovoljno jaki. 'Trebam žaliti čovjeka koji je pijan i drogiran jurio ovuda?! Što da je netko poginuo njegovom krivicom? Što da je pregazio neko dijete? Što da je bilo tko nedužan stradao zbog njegovog bahatog ponašanja? Što se mene tiče, ne zanima me ni hoće li preživjeti ni kako će ubuduće živjeti, ali znam da, iako se izvuče, ovako više neće moći', zaključio je Brestačanin.