Dolaskom najvećeg kršćanskog blagdana, brojna hrvatska kućanstva pripremaju se za proslavu ove tradicije. Iznimka nije niti Suzy Josipović Redžepagić, zagrebačka poduzetnica, bivša mankekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna'. 

Ovom je prilikom samo za Story.hr otkrila je kako izgleda Uskrs u njihovu domu, što sve njezine kćeri Sarah,Tara i Hannan vole jesti i koje se navike Sarah niti u trudnoći ne može odreći. Podijelila je s nama i fotografije svojih delicija, a prenosimo i jedan njezin recept. 

Suzy Josipović za Story.hr otkrila što će kuhati za Uskrs
Privatni album 

'Imamo onaj tipičan Uskrs 'po zagrebački', započinje Suzy. 'Naglasak je na doručku. Klasično tucanje obojenim jajima, pa red rotkvica, sira, mladog luka i hrena, a tu se, dakako, nađe i šunka. Obavezno ispečem i pogaču, a od krušnih proizvoda svoje mjesto na blagdanskom stolu pronađu i pletenica, i pinca, ma hrpa svega', priča nam dalje Suzy i dijeli u čemu će njezina mnogobrojna obitelj uživati za ručak.

'Vjerojatno će biti guska ili patka, makar ne bih iz jednadžbe isključila niti koljenicu, dakako s krumpirom i francuskom salatom. Ovaj blagdan većinom provodimo u kućnoj, obiteljskoj atmosferi', objašnjava Suzy i otkriva nam u čemu više uživaju njezine cure.

'Djevojke više vole slano, a ja slatko, što se ponekad i vidi', šali se, a na pitanje ima li njezina kći Sarah kakve trudničke prohtjeve ili promjene u apetitu otkako je u blaženom stanju, kroz smijeh odgovara: 'Samo beskrajne bočice Coca-Cole'. Naime, najstarija nasljednica obitelji Josipović, 31-godišnja event menadžerica Sarah, u posljednjem je tromjesečju trudnoće i početkom lipnja trebala bi roditi po prvi puta. Uskrs je tako čitavoj obitelji prilika da provedu vrijeme zajedno prije dolaska najnovijeg člana, a za blagdanskim stolom pridružit će im se i Suzina sestra Lana, kao i njihov otac.  

Suzy Josipović za Story.hr otkrila što će kuhati za Uskrs
Privatni album 

Povodom našeg razgovora, Suzy je sa čitateljima Story.hr-a podijelila i svoj recept za uskrsni kruh s cimetom. 

Uskrsni kruh s cimetom (Estonian Kringle)
Za dvije pletenice:
Tijesto:
3 dl mlijeka
2-3 žlice šećera
1 kvasac
700 g glatkog brašna
10 dag omekšanog maslaca
2 jaja
1/2 žličice soli

Punjenje:
4-5 žlica cimeta
20 žlica šećera
15 dag maslaca

Za tijesto:
U veliku zdjelu za miješanje pomiješajte kvasac, šećer i toplo mlijeko pa pustite desetak minuta da smjesa postane pjenasta. Dodajte maslac, jaja i sol te miksajte smjesu postupno dodajući prosijano brašno dok se ne formira mekano tijesto. Premjestite tijesto na podmazanu posudu, pokrijte ga i pustite da se podigne sve dok se ne udvostruči (oko sat vremena). Zatim ga omotajte folijom pa stavite u hladnjak na sat vremena.

Priredite filu: pomiješajte cimet i šećer u zdjelici.
Ohlađeno tijesto podijelite na dva djela pa svaki razvaljajte na masnom papiru u pravokutnik. Kistom razmažite maslac pa pospite šećerom i cimetom. Zamotajte u roladu. Oprezno je prerežite uzdužno popola i labavo ih uvijte u pletenicu ostavljajući rezanu stranu prema gore. Pustite da odstoji oko sat vremena dok se veličinom ne udvostruči.
Pred kraj dizanja, uključite pećnicu na 180 C. Pletenice pecite u zagrijanoj pećnici oko 30-ak minuta. Pustite da se ohlade prije posluživanja.
Pletenice također možete zaviti u vjenčić.