Ona je jedna od onih osoba čija vas energija obuzme istog trenutka kada ju ugledate, empatična, smirena i prepuna života. Iako joj put do punog srca danas nije bio posut ružinim laticama, Tatjana Cameron Tajči diše punim plućima. 

Još početkom godine najavila je veliko krstarenje Jadranskom obalom kao miks onoga čime se danas bavi – glazbom i coachingom. S pokojnim suprugom krenula je u cijeli projekt televizijskih emisija 'Waking up in America', a nakon što je on preminuo, nastavila je pomagati drugima. Tako danas plovi hrvatskim otocima s grupom ljudi s kojima dijeli životna iskustva, borbe i strahove koje svi prolazimo, a uskoro sprema i koncert u Splitu. Kako bi saznali detalje o krstarenju i koncertu, razgovarali smo s Tajči koja je s osmijehom ispričala dogodovštine s putovanje. 


Krstarenje vam je u punom jeku, plovite i barem koliko se čini – uživate. Koliko sudionika imate i iz kojih zemalja dolaze?

Putnici su isključivo iz raznih dijelova Amerike. Nekoliko od njih je prije bilo u Hrvatskoj ali većini je ovo prvi puta. Zelim spomenuti da se osjecam počašćena prisustvom gospođe Marije Miletic Dail i njenog supruga i kipara Sukija. Marija je renowned animatorica, koju naši putnici poznaju po seriji “Casper the friendly ghost” (Bila je redateljica i producentica serije) Marija je iz Hrvatske i svojim prisustvom - i pričama koje je s nama podijelila, nam donosi još vise ljubavi i lokalnog iskustva.  

I, kako im se sviđa do sada?

Putnici su oduševljeni - s brodom, otocima koje smo posjetili, s hranom i domaćim vinima, ali još vise s ljudima - s vlasnicima brod obitelji Rakuljic koji su nas divno i srdačno dočekali, s posadom broda (kapetana Tomija) koja se brine za nas, s osobljem restorana koji su nas do sad ugostili, i Ivanom i Mirom Denobile koji su nam pripremili izuzetan događaj - klapu “Porat” u Korčuli s kojom smo svi zajedno pjevali. 

A atmosfera na brodu? 

Atmosfera na brodu je sjajna. Tokom naših jutarnjih radionica netko je rekao kako je oduševljen s time kako se osjeca prisnost kao da smo dio jedne obitelji, makar smo se tek sada upoznali. 

Kako se učesnicima u seminaru sviđa domaća hrana? 

Svi su jako zadovoljni. Jedini komentar za sad je da su obroci i predobri. Kad smo u Dubrovniku prošli kraj velikog kruzera, bas smo ručali ribu u škartocu, jedna putnica se digla i oduševljenjem se zahvalila na prilici da uživa u lokalnim specijalitetima uz našeg izvrsnog kuhara Marka i frisku hranu. 

Prvi put radite ovako nešto, kakav je vama osjećaj kada znate da pomažete nekome poučeni vlastitim iskustvima i vjerovanjima?

Moja uloga (i želja) je da ih okupim i pružim priliku da oni sami dožive jedno dublje emotivno iskustvo. A osjećaj koji iz toga dolazi? Zahvalnost. Duboka zahvalnost. Divno je osjetiti njihovo veselje dok pjevamo i plovimo. 

Imate li neku anegdotu s broda do sada? 

Prvu večer na Hvaru u konobi “Kod Kapetana” pjevali smo Hajde da ludujemo. Pozvala sam mladog konobara koji je snimao sa pametnim telefonom da nam se pridruži. Mladić je ne samo zapjevao nego oduševio sve prisutne - svojim lijepim glasom, dobrom energijom i simpatičnim nastupom. 

Jesu li i dečki došli s vama u Hrvatsku sada?

Ne. Oni su u školama i svojim obavezama.  

Što nam to spremate za koncert u Splitu pri povratku s krstarenja?

Koncert “Hajde da ludujemo 2018” je dio krstarenja na kojem svake večeri imamo glazbeno druženje. To će biti kao “šećer na kraju.” Uz bend Tomislava Šojata  izvest ću moje hitove iz 90s. S Davidom Langleyem, glazbenikom iz Nashvillea izvest ću nekoliko lijepih standarda, a imam i gošću iznenađenja koja će, sigurna sam, oduševiti publiku!