Mnogi današnju generaciju Vatrenih uspoređuju s onom koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te joj predviđaju isti ili još bolji uspjeh. Osim sličnosti na terenu, dalo bi se primijetiti kako i današnji reprezentativci uz sebe imaju atraktivne i uspješne supruge i djevojke. Prijašnje generacije žena nogometaša bile su prisutne na svim društvenim događanjima, a njihove ljubavne priče opširno su opisali svi mediji. Nije ni danas mnogo drukčije, osim što o novoj generaciji takozvanih wagsica sada doznajemo uglavnom putem društvenih mreža na kojima imaju zavidan broj pratitelja. U nastavku doznajte koje to sličnosti imaju današnje odabranice nogometaša u usporedbi s onima iz tzv. zlatne generacije.

RAQUEL I IVAN RAKITIĆ

Svoju je suprugu Rakitić upoznao prve noći kada je stigao u Sevillu, a kaže kako je njihova ljubavna priča poput prave holivudske. 

- Poslije večere sa sportskim direktorom vratio sam se u klupski hotel. Znao sam da me sljedećeg dana čekaju liječnički pregled i potpisivanje ugovora pa sam bio vrlo nervozan i nisam mogao zaspati - govori Rakitić.  S bratom je otišao u hotelski bar na kavu, gdje je konobarica bila današnja Rakitićeva supruga Raquel Mauri. 
- Bilo je to 27. siječnja. Zvali su me i drugi klubovi koji su bili spremni poslati privatni avion po mene. Bratu sam rekao kako sam dao riječ predsjedniku Seville da ću doći njima. “Idem sutra potpisati ugovor, a ovom konobaricom ću se oženiti”, rekao sam mu tada - prisjeća se Ivan. Na kraju je potpisao za Sevillu i Raquel je postala njegova supruga 2013. u vijećnici, a potom je održano i crkveno vjenčanje.

- Svakog sam dana odlazio u bar i naručivao kavu i Fantu jer je to bilo sve što sam znao naručiti na španjolskom - rekao je. 

Raquel ga je isprva odbijala zbog posla, ali jedne ju je večeri sreo u baru kad je imala slobodan dan. Iskoristio je priliku i pozvao je van, nakon čega su završili na večeri, a otada su nerazdvojni. 

- Savršeno surađujemo, a ona je fantastična majka i osoba koja će nasmijati svakog koga sretne. Dobio sam jackpot na lotu - kaže naš zaljubljeni reprezentativac kojemu su kao kruna ljubavi sa suprugom stigle i dvije kćeri, najprije Althea pa Adara.

IZABEL I MATEO KOVAČIĆ

Nerazdvojni su, usklađuju modne kombinacije, a mnogi ih fanovi nazivaju savršenim parom. Njihova ljubavna priča počela je prije osam godina, a oni su ekonomistica Izabel Kovačić i nogometaš Mateo Kovačić. Upoznali su se u crkvi gdje je Mateo bio ministrant, s Izabel Andrijanić pjevala je u crkvenom zboru. Prošle su se godine, upravo na mjestu gdje su se upoznali, u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, vjenčali.

Nakon što je postala supruga našeg reprezentativca, Izabel je pod još većim povećalom medija, no u svemu tome ostala je jednostavna i samozatajna. Intervjue ne daje, a sve što o njoj možemo doznati, vidimo u objavama na Instagramu gdje ima čak 335.000 pratitelja.

JELENA I DARIO ŠIMIĆ

Uz 42-godišnjeg Darija Šimića nikad se nisu vezali skandali. Bivši nogometaš u skladnom je osamnaestogodišnjem braku s Jelenom, djevojačkog prezimena Medić, koju je upoznao u zagrebačkom klubu Saloon. Religiozni par nikad iza sebe nije imao afere ni skandale, žive mirnim životom uz sinove Roka, Viktora, Nikolasa i Davida. 

- Obitelj je temelj svega i ne kaže se bez razloga da sve kreće od obitelji. Danas sam sretan roditelj četvorice sinova, moj brat Josip također ima četvero djece, a sestra Mihaela, koja živi u Splitu, petero. Unatoč obavezama i ubrzanom ritmu života, često odemo mami nedjeljom na ručak. Božić uvijek provodim kod kuće u krugu obitelji, to je ipak poseban blagdan - izjavio je.

- Sinovi imaju taj sportski gen i od prvih dana učim ih da poštuju sve oko sebe, od trenera do suigrača. Učim ih da ulažu u sebe i da rezultati mogu doći samo ako budu naporno radili - dodao je Šimić.

ANA OBREGÓN I DAVOR ŠUKER

Godine 1997. Davor Šuker, jedan od najzaslužnijih za broncu naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj godinu poslije, zaljubio se u Španjolku. Nekadašnjeg igrača Real Madrida zaludjela je tamošnja novinarka, voditeljica i glumica Ana Obregón. Ona je tijekom Šukerove karijere u Madridu radila kao televizijska novinarka, a mnogi su njihovu vezu opisivali romantičnom i vrlo strastvenom.

Zbog ljubavi prema Ani nogometaš je ostavio španjolsku odvjetnicu Juliju Falcón s kojom je dotad bio u vezi, a odvjetnica je njihovu romansu otkrila nakon što ih je srela u klubu u Madridu. Iako su mnogi očekivali da će ljubavna veza omiljenog igrača i atraktivne voditeljice završiti brakom, nakon tri godine veze par se razišao kad je Davor Šuker potpisao ugovor s engleskim nogometnim klubom. Ove je godine 63-godišnja Ana, koja se lani fotografirala za španjolsko izdanje Playboya, u kulinarskom showu prepričala prosidbu 50-godišnjeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. 

- Nikad se nisam udavala, ali Šuker me jednom zaprosio - izjavila je Španjolka. 

-  Bili smo na romantičnoj večeri u Madridu kad me u čaši vina dočekao dijamantni prsten. Kako nisam odmah primijetila blještavilo na dnu čaše, nagnula sam je, a prsten mi je zaglavio u grlu. Pa kako sam to mogla pretpostaviti? Već smo gotovo krenuli na hitnu... Nakon takvog iskustva, tko bi se normalan htio vjenčati - otkrila je Obregón. Par je nakon prekida ostao u dobrim odnosima.

VEDRAN ĆORLUKA I FRANKA BATELIĆ

Prošlo je šest godina otkako je na Zrću počela jedna od najpoznatijih nogometno-estradnih ljubavnih priča koja će ovog ljeta biti okrunjena brakom. Tada, u lipnju 2012. godine, klubovi sa Zrća medijima su slali priopćenja o poznatim gostima koji su upravo ondje provodili godišnji odmor. I tako se u jednom klubu našao Vedran, a u drugom Franka. Naš se reprezentativac u Novalji odmarao nakon ispadanja hrvatske reprezentacije s Eura 2012., a sreća je bila što je upravo ondje u morskim radostima uživala i Franka. Nije dugo trebalo da mediji počnu pisati o toj romansi. 

- Ljudi, malo ste pretjerali kad je o Vedranu riječ. Ne želim biti poznata po tome s kim hodam nego po svojem radu i pjesmama. Nadam se da razumijete - napisala je tada Franka na Twitteru. 

Iako su neki sumnjali da će njihova ljubav potrajati, mjesec i pol kasnije Vedran je na društvenim mrežama objavio fotografiju iz Frankina Rapca i tako dao naslutiti da je njihova priča ozbiljna. Mnogi su se pitali hoće li ta veza opstati, posebice kada je Vedran otišao u Moskvu igrati za Lokomotiv. No Franka je otišla s njim, na neko vrijeme napustila pjevačku karijeru i gotovo se u potpunosti maknula iz javnog života. 

- Vedran je jako dobar čovjek. To je njegova najveća kvaliteta. Velika mi je podrška i ni u jednom trenutku ne bi stavio sebe ispred mene. Uvijek je tu za mene. Odlično funkcioniramo. Nesebičan je, svima bi pomogao. Iskren je. Malo je takvih ljudi. Iako smo različiti u nekim stvarima, slični su nam karakteri. Na istoj smo emotivnoj razini. A netko nas, primjerice, nikad ne bi spojio - rekla je naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu, koja je proteklih dana boravila u Rusiji i bila najveća podrška Vedranu kojemu je nastup protiv Argentine bio stoti u dresu reprezentacije.

- Danas se pisala povijest! Croatia - Argentina 3:0 i Vedranov veliki stoti nastup za Hrvatsku! Vedrane, preponosna i presretna. Sav trud, disciplina i fokus se isplatio. Svima si nam uzor. Volimo teee Vekiii - poručila je Franka.

MILANA I GORAN VLAOVIĆ 

Iako su se 2011. godine razveli nakon osamnaest godina braka, mnogi još pamte nekadašnji bračni par Milanu i Gorana Vlaovića. Ova 47-godišnja supruga nogometaša koji je 1998. godine bio u sastavu legendarnih Vatrenih, karijeru je počela u novinarstvu. Poslije se diplomirana novinarka, koja je ujedno pohađala i četverogodišnju edukaciju iz integrativne psihoterapije, nametnula kao nezamjenjiv tekstopisac na domaćoj glazbenoj sceni.

- Moja novinarska karijera nije trajala dugo, možda šest ili sedam mjeseci. Ali nisam ni novinarstvo shvaćala kao svoj poziv, ono mi je služilo da zaradim džeparac. Jedina mi je želja bila diplomirati na Pravnom fakultetu - izjavila je jednom prilikom Rođena Metkovka koja je Gorana upoznala sasvim slučajno, zahvaljujući novinarskom zadatku.

- Radila sam za časopis PoP Extra, tinejdžerski časopis koji više ne postoji. Urednik mi je bio Zvonko Pongrac. Pisala sam i za Globus, za prilog TV Best. Gorana sam upoznala kada sam s njim radila intervju, a udala sam se 1993. godine. Bila sam šokirana urednikovom željom da intervjuiram nogometaša jer nisam ništa znala o nogometu, što sam mu i rekla. Došla sam k njemu, upoznali smo se, napravili intervju i danas mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled - prepričala je Milana prije nekoliko godina. 

Vjenčali su se nedugo nakon upoznavanja te su zbog Goranovih nogometnih klubova živjeli u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. Par je nakon nesuglasica okončao brak.

Nakon osamnaest godina, 2011., kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da se naizgled savršeni par odlučio razvesti. Tada su za Story potvrdili da je njihovu braku došao kraj, a zbog svoje troje djece još su toga ljeta odlučili ljetovati zajedno kao prijatelji.

DUJE ĆALETA CAR I ADRIANA ĐURĐEVIĆ

Prije godinu i pol slučajni susret mlade zvijezde, Duje Ćalete Cara, i pet godina starije pravnice Adriane Đurđević bio je dovoljan da se oboje ludo zaljube. Adriana kaže da ju je Duje privukao atraktivnim izgledom, ali su je osvojili njegova jednostavnost, dobrota i pažljivost. Iako se ne mogu usuglasiti o tome tko je veći romantičar u vezi, najvažnije im je, kako kažu, što si odgovaraju u svemu. Iako neke detalje par želi zadržati za sebe, Adriana je priznala da se veseli ulozi supruge i majke.

- Mislim da od toga nema ništa ljepše u životu - ističe ljepotica koja je proljetos diplomirala pravo u Splitu, nakon čega je počela raditi kao odvjetnička vježbenica u odvjetničkom uredu u Zagrebu. 

- Nikada nisam razmišljala o poslu iz snova. Jedino što želim u životu jest da zadovoljna i sretna idem na posao, a ne da ujutro osjećam nelagodu te da uz posao imam vremena i za obitelj, a ne da mi se sve svede samo na rad - objasnila je. 

Kao prava podrška, i ona je posjetila Rusiju, gdje je našu reprezentaciju bodrila na utakmici protiv Argentine.

- Dok su dečki u Rusiji koncentrirani na igru i protivnike te usmjereni na to da daju svoj maksimum, moj je zadatak da ga što bolje ohrabrim i budem najvjernija i najglasnija navijačica - istaknula je.

Iako joj nogomet nikada nije bio na prvome mjestu, kaže da je dosad već postala pravi nogometni znalac pa mnogo lakše prati utakmice s tribina.

Osim što je prepoznatljiva po bujnoj kosi i odličnoj figuri, zgodna pravnica poznata je i po istančanom modnom ukusu. Iako ne prati slijepo trendove, nego se odijeva u skladu s osjećajima i vlastitim ukusom, Adrianin profil na Instagramu vrvi fotografijama na kojima se vidi njezina ljubav prema modi i fotografiji, a prati je više od 22.000 korisnika te društvene mreže.

SLAVEN I ANDRIJANA BILIĆ

Unatoč snažnoj želji da spase brak, bivši nogometaš i nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, nakon četrnaest godina braka, 2007. godine razveo se od supruge Adrijane.

- Ne želim ništa komentirati. To je moj privatan život - izjavio je tada Slaven Bilić. Diplomirani pravnici, Andrijana i Slaven, upoznali su se na dočeku Nove godine, kada je danas 49-godišnji Splićanin igrao u dresu Hajduka, a šest godina mlađu Andrijanu nogomet uopće nije zanimao.

- Slaven mi se odmah svidio jer je povučen i smiren. Tad je bio student treće godine prava - ispričala je u jednom intervjuu sada već bivša supruga s kojom donedavni trener nogometnog kluba West Ham United ima kćer Alani i sina Lea. Andrijanu, diplomiranu pravnicu, i Slavena upoznao je zajednički prijatelj Ivo Kuzzi, koji im je 1993. bio vjenčani kum. Prije nego što su se skrasili u dvoetažnom stanu u Splitu, par je živio u Njemačkoj i Engleskoj. Iako se tijekom života u Londonu Bilićeva bivša supruga u potpunosti zaljubila u taj grad i htjela ondje studirati medicinu, zbog ljubavi ipak se žrtvovala i preselila u novu okolinu te upisala Pravni fakultet na Sveučilištu u Splitu, gdje je 2012. i doktorirala radno i socijalno pravo. 

- Proslavili smo kod mene kući. Djeci, roditeljima i prijateljima pripremila sam riblju večeru. Ma znate što, kada se čovjek iscrpi poslom, najbolje je opustiti se onim što ne radi svaki dan. Tako i ja poslije promocije posljednja dva tjedna uživam s djecom, puno šećemo prirodom, pišemo skupa domaće zadaće i kuham. To mi je veliki užitak - izjavila je tada docentica na Pravnom fakultetu u Splitu. 

Ni u vrijeme njegove nogometne karijere Slavenova bivša supruga nije željela biti samo supruga nogometaša koja se brine o dobrom izgledu i obitelji. Smatrala je da interesi muža i žene moraju biti ravnopravni kako se nitko u obitelji ne bi osjećao kao privjesak. 

- Otkako je Slaven postao izbornik, nismo ni tri dana u komadu proveli zajedno. Već sam se naviknula na to da djeci moram biti i mama i tata, premda sam i sama zaokupljena poslom - poručila je nešto prije njihova razvoda.

IVANA I DOMAGOJ VIDA

Netom prije ljeta 2013. godine, nogometaš koji igra na mjestu braniča, Domagoj Vida, zaljubio se u Kraljicu Hrvatske, tada Ivanu Gugić, koju je upoznao u noćnom klubu. Nakon samo godinu i pol veze, par je počeo planirati vjenčanje.

- Teško nam je sve uskladiti zbog Domagojevih obaveza pa ćemo pričekati dok se ne bude znao raspored svih njegovih aktivnosti - potvrdila je 2014. godine Ivana vijest o vjenčanju. Domagoj je Ivanu s roditeljima upoznao prije odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, čime je pokazao da je njihova veza ozbiljna. 

- Uz roditelje i sestre, Domagoj mi je najvažniji na svijetu pa sam bila jako uzbuđena i uplašena kako će sve proći. No njegovi roditelji, Rudika i Željka, te brat Hrvoje vrlo su dragi, opušteni i veseli ljudi pa sam se uz njih brzo opustila - otkrila je tada. Ubrzo nakon toga počeli su zajedno živjeti, a kruna njihove ljubavi bilo je rođenje sinčića, koji je na svijet stigao u rujnu 2015. u Zagrebu. 

- David je unio neopisivu količinu ljubavi i sreće u naš dom. Domagoj i ja smo još povezaniji otkako je on prisutan u našem životu. Osjećamo se smirenije i bolje smo osobe. David je centar našeg svijeta, izvlači ono najljepše iz nas. On je ono najsvetije i najčišće u našem životu. Uživamo gledajući ga i učeći svaki dan nešto novo. Jako je živahan, napredan i ono najvažnije - zdrav. Maksimalno sam se posvetila njemu, od 0 do 24 sata sam mama i uživam u toj ulozi - rekla je bivša Kraljica Hrvatske koja je vjenčanje organizirala iz Ukrajine, gdje je Vida igrao za klub Dinamo Kijev.

- Koliko god Domagojev posao sa sobom nosi odricanja, toliko ima i prednosti. Primjerice, David će u Ukrajini ići u engleski vrtić, a taj će vrtić pohađati i u Zagrebu dok smo ovdje - ispričala je tada Ivana, koja je pred oltar s odabranikom stala 16. lipnja prošle godine. Ceremonija vjenčanja održana je u istarskom gradiću Umagu u prekrasnoj staroj crkvi Uznesenja Marijina i sv. Peregrina, a svadbeno slavlje nastavljeno je u obližnjem luksuznom hotelu. 

SUZANA I IGOR ŠTIMAC

Turbulentan brak, a poslije i razvod Suzane i Igora Štimca, počeo je romantičnom ljubavnom pričom, mnogo ljepšom od one kojom je završila. Par se upoznao 1989. godine nakon što je Suzana, djevojačkog prezimena Žunić, proglašena Miss Jugoslavije. Igor je tada bio perspektivni igrač Hajduka i njih su se dvoje često susretali na javnim događanjima, sve dok Suzana jednog dana nije pala na šarm splitskog nogometaša. Par se vrlo brzo zbližio i okrunio svoju vezu brakom. Iako su mislili da imaju sve - troje djece, slavu, bogatstvo, lagodan život, društveni ugled - čini se da to nije bilo dovoljno da supružnici sačuvaju devetnaesto-godišnji brak. Sve je počelo kada je 47-godišnja Suzana shvatila da nije jedina žena u Igorovu životu.

- Dok sam bila u braku s Igorom, naslušala sam se komentara kako sam slijepa i gluha pored zdravih očiju i ušiju, kako ništa ne razumijem kada sam i dalje s njim, a neki su me i žalili. Mnogi oko mene nisu mogli shvatiti zašto ne zatražim razvod i zašto živim u takvom braku. Osuđivali su me iako nisu znali pravu istinu, niti su znali koliko je teško raskinuti brak u kojem su djeca - otkrila je u jednom intervjuu nekadašnja najljepša žena bivše Jugoslavije.  

- Bila sam preumorna od borbe za naš brak za koji sam, u to sam sigurna, napravila sve kako bi opstao. Jedino što nisam nikada potražila pomoć bračnog savjetnika jer sam dobro znala da Igor na to neće pristati. On nije ni priznavao da imamo problem. Tri godine borila sam se sama sa sobom i u trenutku kad sam definitivno odlučila podnijeti zahtjev za razvod, još sam osjećala nešto prema njemu, ali bila sam svjesna da nas dvoje nemamo budućnosti - dodala je Suzana.

- Nisam bio dovoljno posvećen obitelji. Vodio sam momački život, a bio sam oženjen i imao djecu - izjavio je Štimac tada za Story.

LEONARDA I ZVONIMIR BOBAN

Jedan od najdugovječnijih parova na domaćoj nogometnoj sceni svakako su Leonarda i Zvonimir Boban. I baš kako to sudbina uvijek okrene po svome, legendarni kapetan iz 1998. godine svoju je Leonardu upoznao sasvim slučajno prije 29 godina došavši u butik s odijelima u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. Leonarda je tada bila 19-godišnja manekenka u usponu koja je za život zarađivala radeći kao prodavačica. Već nakon prvog susreta danas 49-godišnji Zvone znao je da je ona prava žena za njega, premda mu je trebalo neko vrijeme da skupi hrabrosti i pozove je na spoj. Tako je tadašnji Dinamov igrač nekoliko dana dolazio u trgovinu pod izlikom da zamijeni sako, a nekoliko dana poslije da ga skrati.

-  Glumila sam onu neosvojivu djevojku iz knjige ‘The Rules’. Nikad nisam pratila nogomet, nikakav sport, pa on za mene tada i nije bio junak - prepričala je Leonarda. 

Ljubav je vrlo brzo planula, a par se 1991. godine preselio u Italiju, gdje je nogometaš potpisao ugovor za talijanski Milan. Ondje su se vjenčali, a 1993. godine raskošno su vjenčanje ponovili u Zagrebu. 

Unatoč očekivanjima da će Leonarda i Zvonimir ubrzo nakon vjenčanja dobiti dijete, par je četiri godine nakon svadbe posvojio prvu djevojčicu.

- U početku sam govorio Lei kako bi valjalo malo pričekati dok ne dođu naša djeca, pustiti vremenu da pokaže koliko je ravnoteže u našem životu pa se tek onda odlučiti na posvajanje. Ali kad je ta odluka sazrela u nama, više nas ništa nije moglo pokolebati. Lea i ja zavjetovali smo se u Međugorju da ćemo djevojčici, ako je ikada budemo imali, dati ime Marija. Marija je majka svih nas, to je ime uzvišeno i sveto, naše je, tako se zove i moja majka - rekao je nogometaš. Iako su se i dalje nadali biološkom djetetu, sretni par nije posustajao u namjeri da proširi obitelj pa su se pet godina poslije odlučili posvojiti Gabrijela. Premda su mnogi u jednom trenutku govorili da se par razvodi, obitelj Boban nije se osvrtala na zle jezike, a glasine su 2007. demantirali još jednim posvojenjem - blizanaca Marte i Rafaela. Dvije godine poslije u njihov je život, nakon 15 godina braka, ušlo malo čudo. Naime, modna dizajnerica je u 40. godini rodila Ružu koja je obogatila njihovu tada šesteročlanu obitelj. Nakon što je u svibnju 2016. godine Zvonimir Boban proglašen drugim čovjekom FIFA-e, obitelj se preselila u švicarski Zürich, gdje njihova djeca pohađaju školu. 

DINA DRAGIJA I TIN JEDVAJ

Tin Jedvaj, dečko sa zagrebačke Trešnjevke, čiji je tata Zdenko bio poznati nogometaš Veleža, a potom i NK Zagreba, ponos je poznatog oca, ali i svoje dugogodišnje djevojke Dine Dragije. Atraktivna plavuša i njezina jača polovica, kada god im obveze dopuste, provode vrijeme zajedno. Dina se već godinama bavi modelingom, a bila je i zaštitno lice kampanje za Fashion.hr. Slično kao i mnoge partnerice naših reprezentativaca, ni ona nije zapustila obrazovanje pa uz manekenske obaveze uspješno studira međunarodne odnose i diplomaciju. Koliko je marljivo učila, dokazuje i Tinova objava na profilu na Instagramu dan poslije ulaska u četvrtfinale SP-a u Rusiji u kojoj kaže da je njegova djevojka završila preddiplomski studij Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacija Dag Hammarskjöld u Zagrebu i tako postala prvostupnica. 

- Ponosan sam na tebe! Sljedeći korak je King College - napisao je Tin uz fotografiju djevojke Dine, koja je pozirala sa završnim radom i buketom cvijeća u rukama. Mora se priznati da će ova ljepotica jednog dana biti pravo osvježenje u diplomatskim krugovima.