Nakon što je nekoliko sezona bila mentorica u 'Plesu sa zvijezdama' na HRT-u, sada je gledamo kao članicu žirija u istom showu, ovaj put na Novoj TV. Dakle, Tamara Despot je na plesnom podiju redom 'krotila' i talentirane i one manje vješte zvjezdane plesače poput Nikše Kaleba, Davora Gopca, Nike Pulića, istodobno ostvarivala sjajne državne rezultate, a iskazala se i na svjetskom prvenstvu u standardnim i latinoameričkim plesovima. Uspjela je izgraditi i hvalevrijednu karijeru u NK Dinamo. Danas je koordinatorica kondicijske pripreme u Nogometnoj školi Dinamo i trenerica U-17 kategorije, a njezino stručno vodstvo prošli su brojni poznati nogometaši - Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Dominik Livaković, Marko Pjaca, Mateo Kovačić, Josip Brekalo, Petar Bočkaj, Alen Halilović, Ivan Šunjić i drugi. Unatoč svom gardu te glasnom i iskrenom pristupu, 38-godišnja sportašica je simpatičan i zahvalan sugovornik. Pričala nam je i o sportskim ljubavima, odrastanju, a samo za Story otkrila je svoju ljubavnu priču s cijenjenim i samozatajnim nogometnim trenerom Dinkom Jeličićem s kojim ima kćerkicu Anju. 

Story: Je li vam netko prigovorio da ste prestrogi kada su se kamere ugasile?
Mislim da izvan moje struke vlada općeniti stav da sam prestroga i prestručna. Volje bih vidjeti nekoga na mome mjestu s toliko plesnog iskustva i znanja. Da se obazirem na sve to, poludjela bih. Što emisija dalje odmiče, moraš postaviti sve više kriterije i na temelju njih dalje rangirati parove. Kako se show bliži kraju, kvaliteta izvedbi sve je sličnija. Osim toga, kao da je Dinko Bogdanić prema meni bio išta mekši nego što sam ja prema plesnim parovima kad mi je, primjerice, poručio da idem u Brazil vidjeti kako se pleše samba. I ja sam se kao mentor u 'Plesu' naučila nositi s porazom. Bila sam prvakinja, pa su me u trećoj emisiji izbacili. S druge strane, nisam u show došla predstavljati sebe nego svoju zvijezdu. 

Cijeli intervju s Tamarom Despot pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede, 15. svibnja 2019. godine.