Domaći glumac i televizijski voditelj Tarik Filipović jedan je od onih koji od djetinjstva simboličnim znakom pažnje obilježavaju Međunarodni dan žena 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a što za njega znači ovaj dan Tarik je otkrio samo za Story.hr.

Trenutak prije nego smo započeli razgovor, Tarik je požurio što ranije svojoj mami pokloniti buket cvijeća. Kako kaže, od ranog djetinjstva imao je običaj sitnicom darovati mamu i učiteljicu. Danas, pažnjom obasipa mamu i suprugu Lejlu s kojom je u sretnom braku već deset godina. Da se ne bi sve svelo samo na jedan dan, Tarik se šali kako njegova supruga svaki dan na poklon dobiva njega, odnosno 90 kilograma čiste ljubavi.

Tarik i Lejla ponosni su roditelji dva sina - Armana i Dino. Iako je voditelj svjestan 'kako su dečki trenutno u svojem filmu', obojicu kroz odgoj pokušava osvijestiti o jednakosti spolova i ravnopravnosti žena u društvu. 'Moja su djeca ipak generacija Valentinova, dok ga ja ne slavim uopće', priznao je uz poruku kako je prije ipak sve bilo drugačije te je bila najbitnija ona posebna toplina koja je obilježila taj dan.   

'Osobno žene cijenim više od muškarac upravo zbog njihove prirode, onoga što pružaju, a koliko im se zapravo vraća', prokomentirao je Tarik te se osvrnuo na Švicarsku, jednu od najrazvijenijih zemalja, a u kojoj su žene pravo glasa na federalnoj razini dobile 1971. godine, dok je ono na kantonalnoj razini uvedeno tek 90-ih godina. Time je glumac i voditelj poručio kako se po ovom važnom pitanju još puno toga treba napraviti i kako su ovi povijesni trenutci samo prvi korak na dugom putu koji vodi do potpune ravnopravnosti žena u društvu.