Iza radijske voditeljice Tatjane Jurić teških je nekoliko mjeseci pa je odlučila uzeti predah od svakodnevnih obaveza i uputila se u sunčani Dubai. Kako njezina prijateljica sa suprugom već dugo živi ondje, Tatjana se odazvala pozivu i s društvom otišla na ‘ženski’ odmor. 

'Bilo je druženja, odmora, razgledavanja, uživanja na plaži i u noćnim izlascima. Svi znamo koliko su zabavna ženska druženja: počne analizama i iskustvima, padne i koja suza, a onda sve završi salvama smijeha', kaže Tatjana. Upravo zbog takvih trenutaka ne voli na putovanja ići sama.

'Čemu uspomene ako ih nemamo s kime podijeliti ili silne anegdote s putovanja ako se nemamo, s vremenom, s kim smijati onome što smo doživjeli' dodaje. 

Svako je inozemno putovanje idealna prilika za upoznavanje nove kulture. 'Dubai je jedan od najskupljih gradova svijeta i to se osjeti već prilikom ispijanja kave, a kamoli nečega drugog. Grad je prekrasno uređen, sve je tip-top, iako pomalo ostavlja dojam umjetnog. No ima divnih plaža, atrakcija i vizura grada, osobito kad se spusti magla ili zalazi sunce. Tu je i turistima uvijek atraktivan safari u pustinji, a samo sat vremena vožnje udaljen je Abu Dhabi. Tamošnja džamija veličanstveno je zdanje koje se mora vidjeti', rekla je Tatjana koja svima koji imaju priliku preporučuje da posjete taj grad. 

'Dubai je grad potpuno podređen biznisu, sve je golemo i predimenzionirano. Nije to grad u kojem se može uživati u razgledavanju s noge na nogu. Sve su relacije udaljene, ali svakako je jedna od destinacija koje vrijedi posjetiti i doživjeti', ističe voditeljica.

Iako je pustolovinom u Emiratima ispisala nove životne stranice, Tatjana je najsretnija kada putuje kući. 'Tek na putovanjima čovjek osvijesti koliko su ona uistinu hrana za dušu, koliko otvaraju nove perspektive i stavljaju stvari na svoje mjesto. Otići malo i učiniti odmak od svakodnevice uvijek je lijepo, uvijek zove na još, ali kod putovanja volim to što svaki put osvijestim koliko volim Hrvatsku, koliko nam je ovdje lijepo i kako je kod kuće ipak najljepše. Iz daljine se bolje vidi', kaže Tatjana koja se odmah vratila svakodnevnim obvezama na Narodnom radiju.

'Veselim se putovanju na ljeto. Možda odem obitelji ponovno u Kanadu, ali to je više posjet dragim ljudima nego želja za razgledavanjem. Veselim se i novom izletu s curama, ljeto je pred nama, ali polako', zaključila je Tatjana i tako natuknula da bi iduće žensko putovanje ipak moglo biti nešto bliže kući.