Nakon što je prošlog tjedana objavljena tužna vijest o smrti Karla Lagerfelda, jednog od najcjenjenijih svjetskih dizajnera, mnogi su se počeli pitati komu će pripasti njegovo veliko bogatstvo. Iako nije potvrđeno, nagađa se da će većinu od 150 milijuna funti naslijediti 11-godišnji Hudson Kroenig. Modni znalci dobro znaju tko je mališan koji je praktički od rođenja neizostavan dio Chanelovih kampanja i revija, a kako je njegov ‘ujak Karl’ znao isticati, manekenstvo mu je u krvi. 

Njegov otac Brad Kroenig godinama je bio uspješan maneken, a susret s Lagerfeldom na snimanju za časopis VMan u Biarritzu 2004. bio mu je prijeloman trenutak u životu i poslovno i privatno. Postao je Karlova muza, jedan od najtraženijih manekena u svijetu te njegov prisan prijatelj. Sličan odnos razvio je i s njegovom suprugom Nicole Bollettieri, a kada se rodio njihov prvi sin Hudson, bio je presretan. Štoviše, roditelji su ga pitali želi li biti dječakov kum, što je Karl oduševljeno prihvatio.

'Na njih gledam kao na vlastitu obitelj. Nemam svoju obitelji i zato je lijepo imati sinove, a da nisam imao neugodan problem samog začetka sinova', opisao je jednom dizajner koji je u Hudsonu odmah vidio veliki potencijal. 

'Bili smo na jugu Francuske 2009. i Karl me pitao: 'Misliš li da bi Hudson mogao odraditi snimanje?' Tako smo imali snimanje za njemačko izdanje časopisa Vogue. Potom me pitao smije li Hudson nositi reviju, tada je imao dvije godine', opisao je poslije Amerikanac koji tvrdi da nije ljubomoran što je titulu muze morao prepustiti sinu.

'Ne sjećam se prve revije. Vjerojatno me bilo strah, ali sada sam dobro. Samo se trudim što bolje pozirati. Kada poziram, pretvaram se da me nitko ne gleda. Osjećam kako nema nikoga osim mene i ne obraćam pozornost ni na nikoga u publici', rekao je prije nekoliko godina školarac koji iznimno ozbiljno shvaća manekenstvo. U časopisu Vanity Fair njegov stav na snimanjima opisali su gotovo kao parodiju profesionalizma jer nakon svakog snimanja svima prilazi i zahvaljuje na suradnji uz riječi: 'Bilo mi je jako lijepo raditi s vama. Nadam se da ćemo se ponovno susresti'. Nekoliko puta radio je s Carom Delevingne koja kaže da je uvijek profesionalniji i ozbiljniji od nje, ali dodala je i da se zna opustiti i biti zaigran dječak. 

'Bili smo na snimanju kampanje za Chanel i odjednom mi je rekao: 'Dobila si otkaz!' Pravila sam se da sam šokirana i rekla mu da sam sigurna kako se to nikada ne bi usudio reći Karlu. Okrenuo se, odmarširao do njega i rekao mu da je i on otpušten. Karl je bio u šoku i pitao ga: 'Pa kako to misliš?' Svi su se smijali jer mu se nitko drugi ne bi usudio reći nešto slično', opisala je Cara koja hvali mališana, baš kao što je to uvijek radio i modni mag. 

'Obožava manekenstvo i mislim da će imati mnogo uspješniju karijeru od svoga oca. Na neki je način iznad mode, ali voli je', opisao je Lagerfeld. Bilo mu je iznimno važno da Hudson ima i druge interese te da ne zanemaruje školske obaveze, što je jako važno i njegovim roditeljima. 

'Ide u školu, igra nogomet, a tu su putovanja s Karlom i Chanelom, ali to nije svaki vikend. Uvijek se pripremimo kada idemo na putovanja s Karlom i to je odličan način da Hudson uči o svijetu i različitim kulturama. No čim se vratimo, slijedi rutina: škola, nogomet, učenje gitare, odlazak na tržnicu vikendom...', rekao je svojedobno Brad koji tvrdi da mu je najvažnije da Hudson i njegov brat Jameson normalno odrastaju.