Osim što je njegov glas već više od pet godina poznat brojnim slušateljima Otvorenog radija, lice 27-godišnjeg Ermina Preljevića prepoznatljivo je i zbog voditeljske uloge u HTV-ovoj emisiji ‘PopRock.hr’. 

Story: Kada ste otkrili ljubav prema košarci?

Prvo sjećanje na košarku imam kao četverogodišnjak, kad sam trčao za loptom na obiteljskom izletu što je, tragikomično, završilo lomom ruke. Poslije sam uz starijeg brata otkrio Chicago Bullse i Michaela Jordana, i to je bilo to.

Story: Opušta li vas to nakon napornog dana i užurbanog tempa života?

Mislim da ne postoji ništa što me više može opustiti, čak i onda kad lopta ‘ne sluša’. To je jedina učinkovita psihoterapija koju sam dosad otkrio. 

Story: Koliko vas se često može vidjeti na igralištu?

Ovisi, ponekad je to bilo svaki dan, osobito kad je sunčano. Sada je nešto više obaveza, pa je to rjeđe, ali kada počne sezona lijepog vremena, nastojim otići barem dvaput tjedno i ne odlazim s terena sve dok me noge ne zabole toliko da ne mogu hodati. 

Story: Osim toga, što vas još opušta?

Česte i duge šetnje sa psom. Tada se nadišem zraka, nauživam sunca i najviše nasmijem.

Story: Kako održavate kondiciju?

Teško. Obaveze, užurbani tempo koji prati i lošija prehrana - nije baš recept za sjajnu kondiciju. U posljednje vrijeme pokušavam paziti na prehranu i na to da se svaki dan barem malo krećem. Zasad imam sreću da se, čak i kada ispadnem iz forme, relativno brzo i jednostavno vratim, ali postaje sve teže.