Glazbeica Maja Bajamić jučer je najteže i zauvijek 'zbogom' morala reći članu obitelji koji je uvijek imao posebno mjesto u njezinu srcu. Riječ je o djedu Jozi koji joj je kroz život često bio izvor snage, sigurnosti i inspiracije, a kako bi mu odala počast, javno mu je uputila najiskrenije riječi kojima je mnoge dirnula do suza.

'Ovo je moj dida Jozo. Ovo je najlipša i najvedrija duša moje familije. Ovo je, vidiš, moj veseli zaje*ant dida Jozo. Vječni optimist, lola prava Imotska. Ovo je moj dječak iz Sabljića, najvedrijeg pogleda i zelenih, nasmijanih očiju... ovo je miljenik sve dice, svih svojih unučica i unuka', započela je Maja svoje riječi pozdrava koje je na Instagramu napisala uz videozapis koji pokazuje njezinog preminulog djeda.

'Ovo je otac moje majke koja ga je obožavala... a i on nju, svoju Milu. Njegova Mile ovo, njegova Mile ono. Sad će doć njegova Mile, sad će ona njemu donit hranu na odjel, neće on njihovu hranu, kad će Mile donit.Ovo je moj vridni dida Jozo, koji je uvik iz polja donosia pune košare prvih šipaka, grožđa, trešanja, limuna, mandarina, povrća koje god možeš zamislit. I ne samo to, on je uvik bira najbolji grozd, najbolju trišnju, najbolje sve... za sve, on će lako. Vozia je traktor. Puna prikolica nas, njegove dice. On najsritniji na svitu, maše svakom susidu na putu do polja', emotivno piše glazbenica. 

'A vele ti je u životu podilia... svega šta je ima. Uvik pet vrsta bombona u džepu. Uvik za poist, popit, zapivat. Uvik za ljude i veselje.
Čeka me moj dida i svima je najavljiva kako ću mu dovest gitaru i da ćemo, ka na moj 18., zapivat njegovu najdražu ‘Meni ne more bit’.
Moga si mu šta si tia, al' on bi uvik po svome pa di puklo', prisjeća se Maja i opisuje kakav e odnos njezin djed imao s ljudima.

'Moj Dida nikad nije govoria loše o drugima. Moj Dida je brojio avione na nebu i nikad nije isa u Crkvu, jer ‘njega njegov Bog čuva i doma’ i oprašta mu sve beštime, jer one se Imoćanima ne računaju. Moj Dida je dolazia na sve moje nastupe i bia je najponosniji Dida. Moj Dida je volia gangu i reru i bia je najlipši momak u selu. Moj Dida je naredia baki da naruči veliki stol, da Dica mogu sist kad dođu za Božić', kaže Maja.

Također, objasnila je kada je počelo teško razdoblje u Jozinom životu: 'Razbolia se jedan dan, moj Jozo, naš Jozo. I puno ga je to pogodilo, jer ponos mu nije da da ikome bude ‘na teret’. Moj Dida je otiša s anđelima 26.12.2018. i kladim se da je zapiva gange, pripalia duvan i lega na najlipši oblak u sri Raja.'

'Nisan uspila dovest gitaru. Nismo sili za stol. Ali 'oću, ali 'oćemo. Hvala za svaki trenutak i najlipše uspomene na djetinjstvo, moj lipi Anđele. Spavaj i odmori se, Jozija naš. Volimo te', napisala je žalosna glazbenica na kraju, a njezini obožavatelji iskazali su joj iskrenu žalost i poželjeli podršku u ovim tužnim danima koji su ju snašli.