'Oduvijek sam željela veliku obitelj. Divno je imati djecu jer kada ostariš, nisi usamljen. Voljela bih za 30-ak godina uzbuđeno pripremati ručak i iščekivati djecu koja će mi dolaziti s partnerima i svojom djecom. Sanjam o tome da nas oko stola bude toliko da jedva svi stanemo, da se zajedno smijemo, veselimo i plačemo', rekla je prošle godine 45-godišnja kanadska pjevačica Alanis Morissette koju samo nekoliko tjedana dijeli do dolaska trećeg djeteta na svijet. 


'Nikada nisam bila sretnija. Blagoslovljena sam tolikom radošću da vam to ne mogu opisati', poručila je prošloga tjedna kada je za ženski časopis Self iskreno progovorila o majčinstvu i borbi koju je vodila na tom putu.  
'Kada sam suprugu Mariju Treadwayu, s kojim imam dvoje prekrasne djece, osmogodišnjeg sina Evera Imrea i dvogodišnju kćer Onyx Solace, rekla da će se naša obitelj proširiti za još jednog člana, on nije mogao suspregnuti suze radosnice. Nikada ga nisam vidjela toliko spokojnog, sretnog i euforičnog', rekla je glazbenica. 


Vijest nije razveselila samo Marija, nego i širu obitelj i prijatelje koji su bili uz Alanis u teškom razdoblju bolnih gubitaka, kada je mislila da joj se snovi o velikoj obitelji nikada neće ostvariti.
'Između Ever i Onyx bilo je nekoliko teških početaka. Oduvijek sam željela troje djece, ali nakon teške borbe i nekoliko pobačaja, počela sam razmišljati kako to nije moguće. Počela sam ganjati trudnoću, molila sam se za nju. Toliko sam toga naučila o svojem tijelu, biokemiji, imunitetu i ginekologiji tijekom cijelog procesa, osobito nakon pobačaja. Mislim da je to bio jedan od načina da se lakše nosim s gubitkom', govori sa suzama u očima, ističući kako je odlučila ustrajati u odluci da rodi još jedno dijete. 
'Počela sam na zdravlje gledati drukčije, iz više perspektiva, stalno sam kontrolirala krvni tlak, odlazila na terapije, razgovarala s liječnicima, ali i babicama. Obavila sam mnogo testova, išla na operacije i preglede i, na sreću moje obitelji i mene, ovaj je put sve dobro prošlo. Evera i Onyx rodila sam kod kuće, a bude li sve u redu, tako ću i treći put', ističe Alanis. 


 Osim o teškoćama s trudnoćom, osvrnula se i na poslijeporođajnu depresiju s kojom se borila nakon oba porođaja. 
'Nakon rođenja prvog djeteta pomoć sam potražila tek nakon godinu dana jer sam simptome protumačila kao depresiju s kojom sam se borila u prošlosti. Probudila bih se i osjećala kao da sam prekrivena katranom, ali nije bilo prvi put da sam se tako osjećala i mislila sam: “Ovo mi je poznato, opet sam depresivna”. Drugi put bila sam pametnija pa sam već nakon četiri mjeseca odlučila zatražiti pomoć. Ako se depresija pojavi i nakon trećeg porođaja, neću čekati ni minutu. Rekla sam prijateljima da ću pokušati biti potpuno iskrena, ali to ne mogu jamčiti s obzirom na prošla dva iskustva pa će morati sve što kažem uzeti sa zadrškom i ako primijete da sam ponovno na rubu, da mi to i kažu', kaže Alanis koja ne skriva koliko se 38-godišnji suprug brine o njoj.
'Neku večer sam mu rekla kako mi je ponestalo probiotika, on je ustao i u dva u noći otišao ga kupiti. Pitaju me često je li me strah porođaja u ovim godinama i prvih dana s novom bebom. Zaista se ne bojim ničega jer moj suprug nema problema s mijenjanjem pelena, a sada ćemo imati i pomoć sina Evera koji je već dovoljno velik. Bojim se samo da njegova seka i on ne steknu osjećaj da su izgubili majku. Želim im biti stalno na raspolaganju, a znam da to ponekad neće biti moguće', zaključila je sedmerostruka dobitnica nagrade Grammy kojoj je treća trudnoća osobna pobjeda, a dani koji slijede donose joj nove izazove, ali i još jedno klupko sreće za koje se toliko borila.