Lady Diana Spencer bila je maloljetna kada je upoznala britanskog prijestolonasljednika, princa Charlesa, a već kao 20-godišnjakinja je stajala s njim pred oltarom. Prije svoje tragične prerane smrti, otkrila je novinarima kako je u to doba bila toliko neiskusna i nezrela, da je propustila mnoge znakove upozorenja kako je njihova veza osuđena na propast, posebice kada je riječ bila o Camilli Parker Bowles (tada se prezivala Shand). 

No, jedno joj je otkriće slomilo srce. Naime, samo nekoliko tjedana prije svadbe, Diana je u uredu jednog od Charlesovih pomoćnika pronašla kutiju s narukvicom. Prema kraljevskom biografu Andrewu Mortonu, narukvica je imala ugravirana slova G i F, što je označavalo nadimke kojima su se Charles i Camilla odmilja zvali - Gladys i Fred. 

Tijekom intervjua koji je dala 1997. godine, novinarima se otvorila o tom trenutku, izjavivši kako je bila premlada da ispravno protumači dublje značenje toga trenutka. 'Netko mi je rekao da je moj suprug za nju dao napraviti narukvicu. Ušetala sam u ured i upitala što je u kutiji, na što mi je Charlesov asistent rekao da to ne bih trebala gledati. Naravno, otvorila sam kutiju i ugledala narukvicu. Bila sam slomljena. Rekao mi je kako će joj je Charles te večeri darovati'.  

Objasnila je da je istovremeno bila i bijesna i tužna. Pogodilo ju je što suprug nije mogao biti iskren s njome. Camilla je spornu narukvicu nosila javno, i to godinama.