Jedne od najvećih hollywoodskih zvijezda današnjice, Samuel L. Jackson, Salma Hayek i Ryan Reynolds dolaze u Rovinj na mjesec dana snimati nastavak uspješnog akcijskog filma iz 2017. 'The Hitman's bodyguard' ('Čuvaj me s leđa'), prenosi Glas Istre.

Snimanje bi trebalo započeti već početkom travnja. Rovinjski gradonačelnik Mario Paliaga potvrdio je da je Grad obavio sve potrebno, izdao dozvole i ponudio pomoć oko snimanja hollywoodskog spektakla. Brojna filmska ekipa trebala bi odsjesti u najboljim Maistrinim hotelima, dio njih u Loneu, a dio u novom Grand Park hotelu. Još se, doduše, ne zna gdje će odsjesti zvjezdani trojac, ali sigurno će imati poseban tretman s najvišom razinom usluge. 

Gradonačelnik je otkrio i da će za potrebe snimanja biti izgrađen filmski kamp u staroj Mirninoj hladnjači. O nastavku ovog akcijskog filma već se naveliko piše na specijaliziranim portalima. Producentski i distribucijski studio Lionsgate s prvim je filmom inkasirao popriličnu svotu novca pa i ne čudi što su se odlučili na snimanje nastavka. 'The Hitman's Bodyguard' imao je budžet od relativno skromnih 30 milijuna dolara, a na koncu je zaradio više od 175 milijuna dolara.

Nepoznato je koliko se novaca planira za snimanje nastavka, no vjerojatno neće biti više od 100 milijuna dolara, koliko je utrošeno na film 'Robin Hood', koji je dijelom sniman 2017. u Završju, na sjeveru Istre.  Podsjetimo, radnja prvog nastavka vrtila se oko Samuela L. Jacksona koji je glumio najtraženijeg plaćenog ubojicu na svijetu, i Ryana Reynoldsa u ulozi vrhunskog tjelohranitelja koji je dobio zadatak zaštititi ga od bilo kakvih problema.