Romana Taylor, koja je prije promjene spola bila Robert Bantić Robantico, dizajner koji je odijevao brojne domaće zvijezde, udala se u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu za svog dečka Marka Jurinu.

Umjesto ona njegovo, Marko je odlučio uzeti Romanino prezime, a nakon same ceremonije, kada su proglašeni vjenčanima, mladenki su potekle suze radosnice. Supružnicima Taylor je potom uručen vjenčani list te su krenuli zagrljaji oduševljenih čestitara.

'Sretni smo i zaljubljeni. Kad smo se upoznali odmah je među nama zaiskrilo. Markova obitelj je prekrasna i odmah su me prihvatili', rekla je Romana za Story.hr, ne skrivajući ponos što se udala kao žena.

Na proslavi velikog dana pridružili su im se najbliži prijatelji, obitelj i kumovi, a prije same ceremonije, Romana je rekla: 'On je moj heroj', na što je Marko ponosno kazao kako je ona njegova ratnica.

'Moja ljubav je pobijedila svako zlo koje mi se neprestano nalazilo na putu moje tranzicije. Ljubav živim, u ljubav vjerujem i za slobodu sam se borila i izborila. Hvala svima na podršci', napisala je svježe udana Romana na Instagramu.

Za ovaj poseban dan, Romana je odjenula crnu čipkastu haljinu sa zelenim detaljima, dok se njezin odabranik odlučio na ležerniju kombinaciju, pa je odjenuo majicu s printom i kožnu jaknu. 

Podsjećamo, Romana je tijekom procesa promjene spola doživjela brojne neugodnosti te je bila žrtva i tjelesnih napada u kojima je bivala teško ozlijeđena. Javnost je se sjeća kao nekad popularnog modnog dizajnera Roberta Bantića Robantica, no čitavo je vrijeme naglašavala kako je uvijek bila žena zarobljena u muškom tijelu. Počela je uzimati hormone i na kraju promijenila spol te postala Romana Taylor. Danas živi sretnim životom, a proslavila je i jedan od najvećih dana svoga života. 

Njihovu cijelu ljubavnu i životnu priču pročitajte u tiskanom izdanju Storyja od srijede, 20. veljače.