Da mačke 'vladaju' društvenim mrežama, a neki se šale i svijetom, dokazano je već mnogo puta, a jedna od najvećih zvijezda na četiri šape ikada bila je kraljica Instagrama, Grumpy Cat. Godinama je zabavljala ljude diljem svijeta, a za mnoge memee je zaslužna upravo sedmogodišnja mačka. No, na veliku žalost mnogobrojnih fanova, njezina obitelj objavila je u službenom priopćenju da je mačka uginula. 

'Unatoč brizi brojnih profesionalaca, kao i njezine obitelji koja ju je voljela svim srcem, Grumpy se zdravlje zakompliciralo zbog urinarne infekcije, koja je nažalost postala prevelika da bi je preboljela. Preminula je bezbolno 15. svibnja u jutarnjim satima u svom domu, u naručju svoje mame Tabathe. Osim što je bila naša bebica i jako bitan član obitelji, Grumpy je nasmijavala milijune ljudi diljem cijelog svijeta. Čak i kad su vremena bila teška. Zauvijek će živjeti u srcima obožavatelja. Grumpyina obitelj, Tabatha, Bryan i Chyrstal', stoji u izvješću ožalošćene obitelji.

Inače, Grumpy Cat je postala slavna 2012. godine kada je brat njezinog vlasnika, Bryan, objavio njezinu fotografiju na Redditu. U svega 48 sati, skupila je rekordnih milijun pregleda. Osim što je bila zvijezda interneta, snimila je i film 'Grumpy Cat's Worst Christmas Ever'. Kada je imala samo četiri godine, vrijedila je vrtoglavih 64 milijuna funti, putovala zrakoplovom po svijetu prvom klasom i odsjedala u najboljim hotelima.