Ova tvrdnja bit će pokriće mnogim teorijama koje tvrde da je Kate Middleton ljubomorna na svoju ultra popularnu šogoricu Meghan Markle. Naime, modna stručnjakinja Claudia Valentin sigurna je kako Kate u zadnje vrijeme želi izgledati mlađe i nositi se modernije, baš poput Meghan. Svoju je tezu i obrazložila.

Tvrdi da je Kate počela birati torbice baš poput onima kakve preferira njezina šogorica. 'Kad se pojavila Meghan, Kate je poprilično pala u drugi plan. Počelo ići na živce to što se samo priča o Meghaninom stilu', kaže izvor blizak kraljevskom dvoru. Da ovo nisu samo prazne riječi, dokaz su fotografije koju su fotoreporteri uhvatili ovaj tjedan. Naime, Kate se pojavila u javnosti s torbicom brenda Aspinal of London, koja doseže cijenu od 695 funti, odnosno, oko 5.900 kuna.

Poseban trn u oku Kate je bila činjenica što je časopis PeopleMeghan proglasio najbolje odjevenom ženom u 2018.godini, što je priznanje koje rijetko dolazi u ruke nekome iz kraljevske obitelji. 'Bilo je iznenađujuće vidjeti je s Aspinalovom torbicom umjesto s njenim uobičajenim pismo-torbicama. Čini se da je ukrala tajnu svoje šogorice koja je prava ljubiteljica modne i modnih kritičara', rekla je  Claudia Valentin te dala i kritiku donedavno omiljenim torbicama Kate Middleton. 'Mogu biti lijepe, ali ponekad su zaista zastarjele', rekla je.