Glumica Edith Gonzalez, našoj publici poznata po brojnim ulogama u španjolskim sapunicama, preminula je u 55. godini života. Prije tri godine joj je dijagnosticiran rak jajnika, ali nažalost, nije pobijedila tešku bolest. Vijest da je preminula potvrdila je njezina kolegica Leticia Calderon, našoj publici najpoznatija po ulozi Esmeralde u istoimenoj seriji, putem svog Twitter profila. 

Nakon dijagnoze raka, Edith je potvrdila kako je prošla nekoliko operacija limfnih čvorova, pri čemu su joj ukoljeni jajnici i maternica. Iza sebe je ostavila supruga, Lorenza Margaina i 15-godišnju kći, Constanzu. 

Edith González, naša je publika upoznala još u seriji 'Divlja ruža' koja se snimala 1987. godine. Otada smo je gledali u mnogim sapunicama, a neke od najupečatljivijih bile su 'Salomé', 'I bogati plaču' i 'Doña Bárbara'. 

Lijepa glumica još je od malih nogu pokazivala interes za glumu. Kada je imala pet godina majka Ofelia povela ju je sa sobom u publiku jedne nedjeljne televizijske emisije gdje ju je otkrio producent kojem je baš tog trena trebala  plavokosa djevojčica s plavim očima. Ubrzo je dobila prvu pravu ulogu Cossette u televizijskoj seriji 'Jadnici', dok ju je sa 15 godina proslavila uloga uobražene kćeri u meksičkoj telenoveli 'I bogati plaču'. Nakon niza uspješnih telenovela u kojima je glumila uz bok slavnim glumcima kao što je Fernando Colunga, González je uzela predah od glume i krenula na putovanje svijetom. U Parizu je učila jezik i usavršavala balet, a u Los Angelesu je pohađala sate engleskog jezika i odigrala manju ulogu s Evom Longorijom u akcijskom filmu 'Señorita Justice'.

Gonzalez je 2004. rodila djevojčicu Constanzu, koju je dobila sa senatorom Santiagom Creelom koji je bio oženjen, a kćer je priznao tek četiri godine nakon njezina rođenja. 2010. godine zaručila se za ekonomista Lorenza Laza Margaina s kojim je očekivala dijete. Međutim, tjedan dana prije njihova vjenčanja Gonzalez je imala spontani pobačaj, a par je zbog tragedije odgodio vjenčanje mjesec dana. Kako bi spriječila razna nagađanja i krive informacije, glumica je tada progovorila o svom zdravstvenom stanju putem društvenih mreža.

'Pozdrav mojoj obitelji obožavatelja. Kao i uvijek, želim sama dati informacije kako bih spriječila špekulacije. Već sam nekoliko dana u bolnici, jer sam osjetila snažne bolove u predjelu abdomena i doista su pronašli kancerogena tkiva te ih uklonili u potpunosti. Kako je sve dio jednog procesa, morat ću sljedećih mjeseci primati terapiju. Snažna sam, puna života i radim! Samo se nadam da ćete me u ovome pratiti s ljubavlju i podrškom. Zahvaljujem na vašem interesu koje ste iskazali za moje zdravlje, redovno ću vas obavještavati putem društvenih mreža. Imate svu moju ljubav i nježnost. Volim vas', napisala je tada Edith.