Uskršnji blagdani su pred nama i brojne se poznate Hrvatice pripremaju za obiteljska okupljanja oko bogatog blagdanskog stola. Premda imaju zatrpane poslovne rasporede, ne namjeravaju propustiti priliku da vide svoju širu obitelj i podruže se u toploj, obiteljskoj atmosferi. Koliko im je pritom važno poštivati sve uskršnje tradicije, otkrile su samo za Story.hr Borna Kotromanić, Doris Pinčić Rogoznica i Ecija Ivušić.

Bivša modna dizajnerica i poduzetnica Borna Kotromanić, voli na društvenim mrežama dijeliti vlastita duhovna iskustva i fotografije u omiljenim modnim izdanjima, a za ovaj Uskrs nije u nekim velikim, mahnitim pripremama. Ne opterećuje se time da blagdanski stol mora imati baš sva tradicionalna jela, već joj je najbitnije vidjeti svoje sinove. 'Polako mi stižu sinovi, uz najmlađeg Rafaela koji je stalno sa mnom, stigli su i Borna, Fran i Luka, i to mi je najvažnije za Uskrs, da je moja obitelj na okupu', kazala je.

Voditeljica Narodnog radija i glumica Doris Pinčić Rogoznica namjerava sa svojom obitelji, suprugom Borisom, petogodišnjim sinom Donatom i kćerkicom Gitom, koja će kroz par mjeseci slaviti prvi rođendan, Uskršnje blagdane provesti klasično, u krugu šire obitelji u Zadru. 'Nama je najvažnije da nas se okupi što više i da je što veselije. Mi toliko ne spravljamo šunku u kruhu, ali na našem stolu uvijek će se naći pogače, pince, svježe šparoge jedva čekamo, domaćeg kulina. A hoće li jaja biti zelena ili plava, to mi je manje važno', rekla je Doris.

Bivši model i radijska i TV voditeljica Ecija Ivušić kazala je kako ne planira ništa posebno za Uskrs. 'Bilo nam je loše vrijeme ovaj tjedan i nije me baš inspiriralo za velike planove. Uskršnje blagdane mislim provesti u Zagrebu u krugu obitelji, no kako nemamo previše mlađih članova, nismo toliko fokusirani na bojanje jaja, važno nam je samo dobro se podružiti', otkrila je Ecija.