Veselje, ljubav i pravi blagdanski ugođaj osjete se čim se uđe u dom obitelji Pinčić Rogoznica, a ovi su praznici uistinu posebni jer ih slavi i šestomjesečna Gita. 

- Ovo nam je prvi Božić s našom djevojčicom, zato nam je posebniji i hvala Bogu što nas je svake godine sve više za stolom. Prošle godine bila je u trbuhu i zapravo je bila s nama - govori akademska glumica Doris Pinčić Rogoznica koja ne krije koliko uživa sa svojom kćeri i sinom Donatom za kojeg je Djed Mraz već odabrao darove. 



- Donat je bio jako dobar dečko, jako pažljiv prema seki. Pomaže nam s njom, čuva je i sigurno će mu Djed Božićnjak pripremiti nešto lijepo. Jako je dobro prihvatio seku, ali on je dobrica i takav će biti čovjek. Ima svojih trenutaka, ali općenito je miran, razuman i s njim možeš razgovarati. Mogu ga zamoliti “Nemoj sada lupati jer trebam seku uspavati” i on tada neće biti glasan. Mislim da je stvarno super i pravi je veliki brat - opisuje voditeljica koja sa suprugom, glazbenikom i diplomiranim ekonomistom Borisom Rogoznicom za djecu priprema simbolične darove. 

- Kako ima dvije bake, dva djeda, tetke, kumove, dobije 15 darova te od Svetog Nikole do 11. veljače, kada mu je rođendan, ne prestaje taj niz. Zato se trudimo darovati simbolične sitnice jer danas djeca stvarno imaju sve. Grozno je vidjeti kada se ničemu ne raduju jer imaju previše svega. Zato ga pokušavamo motivirati da štedi kako bi bio svjestan da je to vrijednost u koju moraš uložiti da bi nešto dobio - govori 30-godišnjakinja i otkriva bez kojih blagdanskih tradicija ne može zamisliti Božić. 



- Nikad nisam provela Božić nigdje drugdje osim u Zadru i ne mogu zamisliti da nismo tamo. I ove ćemo godine slijediti tu tradiciju pa tako tu naviku stvaramo i kod naše dječice. Za Badnjak je obavezno bakalar, a navečer idemo kod moje sestre na lig­nje i rižoto. Uvijek se spontano okupi ekipa, pa padne i pjesma. Boris sa svojim dečkima ide u Sukošan i pale badnjak po selu, a poslije se svi skupimo. Jutro na Bad­njak zaista je posebno u Zadru, to se mora doživjeti. Svi se okupe u gradu, svuda se nude fritule, tko može nešto popije pa tako moj brat već deset godina nije na Badnjak bio na ručku jer uvijek negdje zaglavi i produlji do polnoćke. A zna se da se na Božić ide u Arsenal na Klapu Intrade - govori voditeljica i dodaje: 



- Kad si mlađi, neke  ti stvari idu na živce, ali što si stariji, sve više shvaćaš da je tradicija važna te da se ne kaže uzaludno ‘bolje da propadne selo nego običaji’. To je ono što nas sve drži na okupu te je najvažnije da smo svi zajedno, živi i zdravi. A kad jesmo i sve to imamo, neka je i bakalara. Ne bi propao svijet da ga nema, ali nam je važan. 

U Zadru će se okupiti cijela obitelj, a dolasku se posebno raduju djedovi i bake koji s nestrpljenjem čekaju igranje s unucima. 
- Super su nam sa svake strane i za njih imam samo komplimente. Pomažu, sudjeluju, vole djecu, daruju previše slatkiša, popuštaju i rade sve ono što trebaju raditi, a kada im nešto prigovorim, kažu mi: “Ajde, ajde, djedovi i bake jesu tu da se djeca razmaze”. Tako da oni sustavno rade na tome i stvarno su super - smijući se opisuje glumica koja se sa suprugom trudi da djeca ne budu razmažena. 


- Mazimo ih, ljubimo, volimo i u tom smislu djeca se ne mogu razmaziti. Naravno da se trudimo postaviti okvire unutar kojih se moraju ponašati. Djeca vole znati da uvijek moraju oprati zube ili pospremiti igračke za sobom i ako smo rekli da taj dan nećemo ništa kupiti u trgovini, ne postoji način da me na to nagovore. To je i za njih dobro i u tome ne popuštamo, ali u beskrajnom grljenju, ljubavi i pažnji ne smije postojati granica - govori Doris, a na pitanje kome djeca nalikuju, duhovito odgovara: 
- Svako prase liči na se! Donat je svoj i pokušavamo da bude pristojan, da sprema svoje stvari, da pazi na druge ljude, ali neke osobine imaš sam po sebi. On je oduvijek dušica, a ona je još mala da bismo znali. Zasad su joj važni ‘cika’, bočica i da je se nosi. Na rukama je 24 sata na dan, ali na to pristajemo i to nam nije problem. Tako je bilo i s Donatom. Još je mala i mislim da je jako dobro dijete - govori, a kako su već imali iskustva s Donatom, ipak je malo lakše. 



- Nikad nije bilo bolje, a otkad je Gita došla, vidim i da smo iskusni s malom djecom. S prvim imaš strahove te ne znaš što i kako, a sada tih strahova nemam. Smiren sam i opušten u vezi njezina odgoja i dok je čuvam.  Jako sam sretan i zahvalan što imamo divnu priliku podizati zdravu, lijepu djecu - govori Boris, a njegova supruga dodaje: 
- Samo da su djeca zdrava i ništa nije teško, a kako je rekla naša susjeda: “Manje je love, ali više je love (ljubavi)”. 

Božićne će blagdane obitelj provesti na okupu, no Novu godinu neće dočekati zajedno jer Boris svira u Krapinskim Toplicama, gdje će s njim biti Donat te punac i punica, a Doris će s Gitom uživati u svom zagrebačkom domu. 



Tijekom svirke Boris će izvesti posljednji singl ‘Rast­vorio bi more’, ali i neke pjesme koje će se naći na njegovu albumu prvijencu. 
- Vodim sretan i ispunjen život te mi je želja početkom godine izdati album jer oni su i dalje mjerilo kojim se razlikuju amateri od onih koji imaju ozbiljnu namjeru baviti se glazbom. Imam desetak pjesama te ću početkom godine objaviti novi singl u koji sam kreativno i financijski dosta uložio pa sam napravio dobar i zanimljiv spot. Album mi je jedna od pos­lovnih želja, a privatna su daleka putovanja. Otkad nam je došla Gita, ne da žena putovati, ali kako Gita bude rasla, moći će je baka pričuvati pa se nadam da ćemo Doris i ja moći nekamo nakratko otputovati jer nas to veseli - govori Boris, no na pitanje o poslovnim planovima njegova supruga je tajnovita. 
- Godina je bila odlična, rodila se djevojčica, puno smo radili, suprugu i meni poslovi su bili uspješni, a u 2019. bit će svega lijepoga - odgovara zvijezda Narodnog radija koja je tijekom razgovora nekoliko puta spomenula da je divno što obitelj raste, a hoće li uskoro doći još koji član, uz smiješak kaže: 
- Zasad nemamo takve planove, ali tko zna. Ako se dogodi, Bogu hvala.