Jedna od najomiljenijih zabavno plesnih emisija koju smo godinama gledali na malim ekranima, 'Ples sa zvijezdama', preselio se u studio Jadran filma te nas prošlu nedjelju uveo u novu sezonu. Plesni spektakl Nove TV okupio je najveće hrvatske zvijezde i vrhunske profesionalne plesače te nasmijane voditelje, Miu Kovačić i Janka Popovića Volarića koji je svoje plesne cipelice ovaj put zamijenio voditeljskom palicom.

U plesnim izazovima okušava se 11 plesnih parova koji će iz emisije u emisiju pokazivati svoje plesne vještine. Spisateljica Josipa Pavičić Berardini pleše sa svojim mentorom Damirom Horvatinčićem, Davor Garić, novinar lifestyle emisije IN magazin, svoje plesne korake usavršava uz Valentinu Walme. Glumac Slavko Sobin na plesni podij izlazi uz vodstvo Gabrijele Pilić, a stilist Marko Grubnić uz Elu Vuković. Već neko vrijeme pripremaju se i Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić, te Nives Celzijus uz mladog Matea Cvenića. Blogerica Sonja Kovač latino i standardne plesove trenira uz Gordana Vogleša, a duhoviti Ivan Šarić dopustio je da ga u plesni svijet uvede Paula Jeričević. Glumica Ecija Ojdanić već naveliko pleše uz partnera Marka Šapinu, Ana Vučak Veljača je pod vodstvom Maria Ožbolta, a Damir Kedžo pleše s Helenom Janjušević. 

Publika ima priliku glasati za svoje favorite, a velik utjecaj u ocjenjivanju će imati i četveročlani žiri kojeg čine Dinko Bogdanić, primabalerina i baletna pedagoginja Almira Osmanović, profesionalni plesač i trener hrvatske plesne reprezentacije Nicolas Quesnoit i profesionalna plesačica i kondicijska trenerica Dinama, Tamara Despot. 

20:15 Počela je druga emisija 'Ples sa zvijezdama' uz veliku plesnu točku.

20:19 Voditeljski par Mia Kovačić i Janko Popović Volarić pozdravljaju gledatelje, publiku u studiju te žiri i natjecatelje.

20:23 'I dalje ćemo nagrađivati što je dobro, ali i kazniti što nije', našalio se Nicolas o večerašnjoj emisiji. Dinko ističe kako mu je drago što je dao devetku u prošloj emisiji, a Tamara očekuje od natjecatelja da će biti još bolji jer je ovo eliminacijska emisija.

20:24 Mia i Janko pozivaju gledatelje na glasanje kako bi njihov par ostao u emisiji. 'U prvoj emisiji sa 33 boda na vrh su se plasirali Josipa Pavičić Bernardini i Damir Horvatinčić', ističe Janko.

20:26 Glasovanje je otvoreno, a voditeljski par najavljuje novost u emisiji, hip hop ples.

20:27 Gledatelji imaju priliku još jednom pogledati kratke isječke svih plesova od prošle nedjelje.

20:30 Prvi par koji će nastupati u ritmu sambe su Damir Kedžo i Helena Junjašević.

20:37 'Bila je to vatrena samba u izvedbi Damira i Helene', kaže Janko. Uzbuđeni Damir govori kako je jako zadovoljan. 'Damire, gledao sam te cijelo vrijeme. Dobro, malo lažem', našalio se Nicolas. 'Pokazao si da imaš ritma u sebi i to mi se jako sviđa. U budućnosti daj malo više gibanje u zdjelici', savjetuje. 'Nicolas ne vidi tu kretnju u tvojoj zdjelici, ali ja vidim', kaže Tamara te dodaje kako pokraj sebe ima zmaja od žene. Almira ih je također pohvalila. 

30:38 Dobili su ocjene šest od Dinka, sedam od Tamare, Almira ih nagrađuje s osam i Nicolas sedam. Sveukupno 28 bodova. 

20:40 Stilist Marko Grubnić i Ela Vuković plešu sljedeći i to quickstep.

20:48 Par je ocijenjen. Dinko šest, Tamara šest, Almira šest i Nicolas sedam, što je 25 sveukupno.

20:58 Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić plešu jive. 'Kad me prvi put pogledala s tim očima, znao sam, to je to', rekao je u kratkom videu prije nastupa Marko, komentirajući prošlu nedjelju. 

21:05 'Ti imaš divne noge koje divno plešu', pohvalila je Viktoriju Tamara. 'Toliko si sjajna i slobodna. To se jako vidjelo', komentira Almira te ističe koliko sjajnog partnera ima. 'Fasciniraš me jer si visoka osoba, a inače su visoke osobe malo manje koordinirane. Jako si centrirana i koordinirana i s lakoćom si napravila sve pokrete koje jive zahtjeva', govori Nicolas.

21:07 Dinko ocjenjuje s osam, Tamara osam, Almira i Nicolas također osam. Ukupno 32.

21:09 'Oni su naš labud i njegova sjajna partnerica', Janko najavljuje Ivana Šarića i njegovu plesnu partnericu Paulu Jeričević u valceru na pjesmu 'Vjeruj u ljubav', Olivera Dragojevića.

21:11 Par dobiva velike ovacije publike.

21:12 Ivan se zahvaljuje Pauli što je od njega napravila gospodina. 'Ja nisam napravila gospodina, ti jesi gospodin', uzvraća mu Paula.

21:15 Almira kaže kako ju je Ivan oduševio: 'Prekrasno si koristio petu i prste. Apsolutno si sve imao, baš pravi džentlemen'. Nicolas je također oduševljen plesom, a hvali i plesnu mentoricu izborom. 'Pojavio se engleski gospodin zahvaljujući Pauli i moram biti zadovoljan', govori Dinko, a publika ih nagrađuje velikim pljeskom i vriskom. 

21:17 Dinko sedam, Tamara devet. Almira osam i Nicolas ih nagrađuje sa sedam. Dobili su 31 bod.

21:18 'Peti par po redu je prošlu emisiju dobio najviši broj bodova', kaže Janko. Najavljuje Josipu Pavičić Bernardini i Damira Horvatinčića sa sambom.

21:25 'Opet ste jako lijepo otplesali. Bilo je jako puno prepoznatljivih elemenata tipičnih za sambu što mi se jako sviđa', ističe Nicolas te dodaje kako treba više odgurivanja nogom, a Dinko se slaže s kolegom. Tamara komentira kako misli da Josipi bolje leže standardni plesovi. Almira se slaže sa svim komentarima. 

21:27 Žiri je odlučio. Sedam, šest, sedam i sedam bodova. Ukupno 27. 'Realni i zadovoljni', kaže Damir.

21:35 'Na redu je par koji se toliko povezao da su oboje izgubili nokat na istom palcu', šali se Janko i najavljuje Sonju Kovač i Gordana Vogleša.

21:36 Sonja i Goran plešu cha cha cha na pjesmu 'On The Floor' Jennifer Lopez.

21:42 'Sonja je malo zapalila ovaj podilj', kaže Goran, a Sonja ističe koliko je uzbuđena. 'Iz bečke spavaće sobe u jedan vrući cha cha cha iz Kube, moram reći da sam puno više zadovoljan. I kemija koja je između vas ide dalje', kaže Dinko. 'Htjela bih vidjeti malo više eksplozivnosti', savjetuje Tamara. Almira se slaže s kolegama, ali želi vidjeti malo više slobode u gornjem dijelu tijela.

21:43 Žiri ih je nagradio sa četiri sedmice. Sveukupno su dobili 28 bodova.

21:52 Sedmi plesni par je novinar lifestyle emisije IN Magazin Davor Garić i Valentina Walme. Plešu tango. 

22:00 'Bio si puno bolji nego u prvoj emisiji', kaže Tamara. 'Ja sam malo razočarana. Hlače... mislila sam da smo imali dogovor', govori Almira u šali te komentira kako su trebali napraviti hlače na čičak da se mogu skinuti. Dinko se slaže s komentarima kako je u ovoj emisiji bolji nego u prošloj, a radom nogu je pokazao kako mu ova vrsta plesa paše.

22:02 Dobili su osam, sedam, sedam i osam bodova, što je ukupno 30.

22:03 Par koji se prošli put plasirao u top tri je glumac Slavko Sobin i Gabrijela Pilić. Večeras plešu jive. 

22:09 'Razvalili ste i nas kao gledatelje. Super energija i sjajan kontakt među vama. Jako muzikalno', oduševljena je Almira. 'Jako sam zadovoljan. Ti si pravi rocker, imaš jaknu, frizuru, partnericu i plesne korake', kaže Nicolas. 'Bit ću najkraći. Oduševili ste me', kratko govori Dinko. 

22:11 Žiri je spreman. Dinko je dao devet, Tamara osam, Almira osam i Nicolas osam. Dobili su 33 boda.

21:21 Pjevačica i glumica Nives Celzijus i plesni partner Mateo Cvenić plešu rumbu.

21:26 Janko i Nives zaključuju kako je opravdala svoje meteorološko prezime te kako je svima bilo vruće. 'Savršeni si materijal za rumbu, ali volio bi te malo češće vidjeti na nogama da bi mogao bolje procijeniti elemente rumbe. Bili ste često u akrobacijama pa nisam to mogao procijeniti', komentira Nicolas. Dinko također kaže kako mu je nedostajalo plesa. 'Nemoj da ti svi plesovi izgledaju isto, moraš prezentirati karakter svakoga pojedinačno', ističe Tamara, a Almira se slaže s ostatkom žirija. 

22:28 Dinko daje pet kao i Tamara. Almira ih ocjenjuje sa šest, a Nicolas najmanje, četiri. Dobili su slabih 20 bodova.

22:30 Ana Vučak Veljača pod vodstvom Maria Ožbolta pleše cha cha cha. 

22:35 'Ponekad malo nespretno izgleda, ali i dalje mislim da si dobitna kombinacija', kaže Tamara, a Almira savjetuje kako treba naučiti gdje joj je fokus u okretajima. 'Malo ću zvučati kao stari čovjek, ali morate malo smiriti hormone. Treba malo više kontrole, a manje razbacivanja. Večeras ste izmislili novi ples, to nije cha cha cha nego cajkača', šali se Nicolas.

22:37 Dobili su četiri šestice. Sveukupno 24 boda. 

22:39 Večeras posljednji nastupaju glumica Ecija Ojdanić uz partnera Marka Šapinu i to novi ples u emisiji, hip hop.

22:45 Ecija i Marko kažu kako su jako zadovoljni. 'Jako sam se nasmijala. Slobodan stil ti genijalno leži, a ono što je nama ženama najbitnije, da izgledamo dobro, a ti izgledaš genijalno', kaže Tamara. Almira hvali organizatore što su uveli i ovaj ples, ali i objašnjava koliko je hip hop kao ples jako težak. 'Ja se ne razumijem u to. Nisam vidio ništa baletnog', nasmijao je sve Dinko. 

22:47 Žiri ih je nagradio sa tri šestice, a Nicolas je dao sedam. Ukupno 25 boda.

22:48 Gledatelji još jednom gledaju isječke svih nastupa.

23:00 Prema trenutnoj ljestvnici Slavko i Gabrijela su na prvom mjestu, a na posljednjem Ecija i Marko.

23:01 Još se jednom prisjećamo svih večerašnjih plesova.

23:05 Glasovanje je zatvoreno te se glasovi zbrajaju, a žiri sažima večerašnje nastupe.

23:11 Krenulo je prozivanje parova koji će se natjecati i u sljedećoj emisiji. Ostaju Damir i Helena. Sljedeće nedjelje će plesati i Viktorija i Marko.

23:12 Ostaju i Nives i Mateo. Napetost prestaje i za sljedeći par, Slavka i Gabrijelu.

23:13 Veselje mogu započeti i Ivan i Paula. 

23:14 Davor i Valentina također mogu početi trenirati za sljedeći vikend. 

23:15 Ecija i Marko nastavljaju u sljedeću emisiju, kao i Josipa i Damir.

23:16 Zahvaljujući glasovima publike ostaju Sonja i Gordan. Ostala su još dva para.

23:22 Parovi, Marko Grubnić i Ela Vuković te Ana Vučak Veljača s partnerom Mariom Ožboltom će morati plesati na istu glazbenu podlogu, a imaju samo 30 sekundi. Plesni dvoboj kreće i parovi će pokazati što su sve naučili proteklih tjedana. 

23:25 Žiri je donio odluku. 'Par koji neće više plesati s nama su Ana i Mario', rekla je Almira. 

23:26 Nicolas daje glas Marku i Eli, a s njim se složio i Dinko. Tamara također.

23:28 Voditelji najavljuju atraktivne koreografije iz filmova koje ćemo gledati sljedeću nedjelju te pozdravljaju gledatelje.