Vijest o smrti domaćeg glumca Ive Gregurevića potresla je čitavu Hrvatsku, ali i regiju. On je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a u tijekom bogate karijere ostvario je niz zapaženih uloga u kazalištu, na filmu i u televizijskim serijama. Odlazak ovog legendarnog glumca rastužio je i brojne domaće zvijezde, koje mu odaju počast na vrlo emotivnoj komemoraciji na zagrebačkom groblju Mirogoj.

I dok će se sprovod održati sutra u Posavini, na Mjesnom groblju Karaula u Donjoj Mahali u 14 sati, njegovi brojni prijatelji i kolege opraštaju se dirljivim riječima i neizbježnim suzama od glumačkog velikana.

15:30 Uslijedio je dugotrajan gromoglasan pljesak kojem su prijatelji, suradnici i kolege ispratili pogrebno vozilo s lijesom Ive Gregurevića. Suze su tekle jedna niz drugu.

15:30 Ispraćaj završava instrumentalom pjesme na tamburicama  Najboljih hrvatskih tamburaša dok se lijes Ive Gregurevića vodi do pogrebnog vozila 

15:20 Anja Šovagović Despot: 'Ivinu glumačku ekspresiju ne može se opisati. Još davno postao je institucija hrvatske kulture i duše u njenom iskonu. Važno je reći koliko nam je nepresušne inspiracije ostavio u svojim ulogama. U svojoj najautentičnojoj postojanosti može se reći kako je svaka njegova uloga škola glume. Nikada dramatičan, a uvijek moćan. Ivo je bio general glumačkog zanata. General hrvatske glume i glumišta. General svog karaktera samo bi rekao 'Pjevaj' i ja bi pjevala. Pjevala sam uvijek kad je naredio i Anja je zapjevala pjesmu 'Golubice bijela'.

15:15 Kratki govor održao je i Ivin kolega Vedran Mlikota.

15:15 'Tvoj odlazak čini se kao tvoja nova zafrkancija. Bio si nomadska duša, poput Đuke Begovića. Bio si Bogom dan glumac, a sada si u novoj nebeskoj igri na sve ili ništa. Od prvog susreta na Akademiji govorio si da želiš da te pamte po tvojim ulogama, ali pamtit će te se i kao čovjeka i kao prijatelja. Živa su sjećanja na tu '73 kada smo upisali Akademiju, susrete na Savi, ljeta smo provodili na Dubrovačkim ljetnim igrama i spavali u kući mojih roditelja. Kroz život smo dijelili vjenčanja, rođenja, pa i umiranja, Domovinski rat. Dragi Ivo, volim te. Volim tvoje Orašje, i nastavit ćemo tamo gdje si i ti stao u tvom i našem Orašju. Ostvario si fascinantan zemaljski trag i ostao upisan u memoriju hrvatske kulture. ' oprostila se njegova prijateljica Perica Martinović.

15:10 Pjesmom Zvonka Bogdana 'Milov'o sam garave i plave' koja je bila Ivina najdraža pjesma je započeo ispraćaj, nakon čega slijedi molitva.

15:06 Počeo je posljednji ispraćaj velikana hrvatskog glumišta. Njegov lijes se iznosi van, kao i brojni vijenci s dirljivim posljednjim pozdravima. 

15:00 Stigao je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

14:55 Noseći crvenu ružu, stigla je i Zrinka Cvitešić koja ne može suspregnuti suze za svojim prijateljem i kolegom.

14:45 Oko lijesa Ive Gregurevića stoje Perica Martinović, Božidar Alic, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot.

14: 42 Stvorio se dugi red prema glavnoj mrtvačnici na Mirogoju gdje se posljednji put prijatelji, suradnici i poznanici opraštaju od Ive Gregurevića.

14:30 Brojni Gregurevićevi prijatelji i kolege počeli su pristizati na Mirogoj. Mia Begović, Vedran Mlikota, Davor Bernardić, Igor Mešin, Luka Vidović, Ana Begić Tahiri, Ksenija Pajić, Goran Navojec, Marija Škaričić, Janko Popović Volarić, NIkša Bratoš i još mnogi drugi...

Ivo Gregurević bio je jedan od naših najpriznatijih glumaca, a nastupio je u brojnim televizijskim serijama, poput 'Zore dubrovačke', 'Počivali u miru' i ' Velo misto', kao i u brojnim filmovima poput, 'Ćaća', 'Što je muškarac bez brkova' i 'Metastaze'. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na filmu je debitirao 1977. godine u filmu 'Ne naginji se van', B. Žižića glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj, karakterističnom za njegov glumački profil. Tijekom 80-ih i 90-ih ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu. Uspješan je bio i na kazališnim daskama gdje je također ostvario niz zapaženih uloga. Nagrađivan je na festivalu u Nišu, a dobio je i nagradu 'sedam sekretara SKOJ-a'. Osim što se bavio kazalištem, filmom i televizijom, snimao je i televizijske reklame. Od 1995. godine organizirao je 'Dane hrvatskog filma Orašje.'