Nakon uloga u seriji ‘CSI’ i u Oscarom nagrađenom filmu ‘Oblik vode’ redatelja Guillerma del Tora, glumicu Lauren Lee Smith gledamo u još jednom hitu - seriji ‘Frankie Drake istražuje’ koja se emitira na HRT-u. Plavokosa Kanađanka utjelovila je glavnu junakinju, detektivku crvene kose i tajanstvene prošlosti Frankie Drake, koja preuzima i najkompliciranije slučajeve. 

- Frankie je žena ispred svog vremena, neustrašiva ovisnica o adrenalinu koja donosi vlastita pravila. Riječ je o 1921., samo godinu dana prije žene u Sjevernoj Americi dobile su pravo glasa, novu slobodu, smjele su pušiti i plesati. Stoga je Frankie to odlučila iskoristiti. S prijateljicom Trudy Clarke otvorila je jedinu žensku, privatnu detektivsku agenciju u Torontu i rješavaju slučajeve koje policija ne želi ili one koje ljudi ne žele prijaviti policiji - kaže 38-godišnja Lauren koja se prije glume bavila modelingom. 

- Imala sam pet godina kada sam rekla mami da želim biti glumica. Budući da se nitko u obitelji nije bavio time, to je bila nenadana vijest. Ali to je stvarno nešto što sam oduvijek željela - nastupati i zabavljati druge. Čim sam promijenila smjer i odustala od manekenstva, posrećilo mi se. U manje od godinu dana dobila sam prvi angažman. Riječ je o TV filmu za MTV ‘Together’ koji je naknadno pretvoren u seriju - objasnila je.

No ni glumački posao nije lak, u što se uvjerila kada je 2005. snimala film ‘Lie with Me’ u kojem je utjelovila seksualno agresivnu mladu ženu koja počinje vatrenu aferu s jednako agresivnim mladićem. Gledatelji su komentirali da su scene seksa uznemirujuće stvarne, a navodno su i bile.

- Nemojte se skinuti i snimati scene seksa ako niste potpuno sigurni da to možete, da to želite i da vjerujete ljudima s kojima radite. Ako je to slučaj, onda se jednostavno prepustite. Ne razmišljajte o osjećaju u želucu ili o onome što ne volite na svom tijelu, zaboravite nesigurnosti - istaknula je Lauren koja se 2009. udala za njemačkog fotografa Erika Steingrövera s kojim je 2016. dobila kćer Tulu Ray.