Glumica Vanda Winter i njezin suprug Ivan Parlov nedavno su se vratili s prvoga obiteljskog ljetovanja sa sinom Fabijanom. Tročlana obitelji idilično zajedničko vrijeme provela je na otoku Pagu, gdje su uživali u suncu i kupanju. 

- Ovo je naše prvo ljetovanje utroje, ako ne računamo prošlogodišnje ‘gradsko’. Fabijan  je beba koja ne voli vožnju pa smo čekali da poraste prije nego što smo se odvažili na višesatno putovanje do obale. I - dočekali smo! U početku sam se malo brinula zbog pakiranja i snalaženja u novoj sredini, ali srećom nepotrebno jer sve je prošlo super - govori Vanda i dodaje da joj je ove godine, za razliku od prethodnih kada je na moru uživala sama sa suprugom, nedostajao jutarnji san.

- Uvijek mi je bilo najslađe spavati ujutro, a sada pratimo Fabijanov bioritam koji počinje prije osam. Nema više ležernosti, ni spontanosti jer s bebom jednostavno moraš poštovati vrijeme za obroke, vrijeme za spavanje i vrijeme za bježanje od sunca. Da ne spominjem razinu koncentracije koja je potrebna s djetetom koje je tek prohodalo i sve ga zanima. Na kraju dana padaš s nogu, ali ti je srce puno jer si zauzvrat vidio svoje dijete u cijelom nizu iskustava koje proživljava prvi put - ističe članica ansambla zagrebačkog Kazališta Kome-dija. Upravo su zbog njezinih poslovnih obaveza malo skratili boravak na obali. 

- Bili smo sedam dana jer sam se morala vratiti u kazalište i s kolegama solistima otpjevati posljednji ‘Čarobni Broadway’ u sezoni. No kako je Fabi uživao u kupanju i prebrojavanju kamenčića na plaži, planiramo skori povratak u obiteljsku kuću - kaže Vanda koja je rodiljski dopust završila početkom ove godine, stoga se posljednjih nekoliko mjeseci usredotočila na usklađivanje majčinske i profesionalne uloge. 

- Snalazimo se dan po dan. Živimo u vremenu kada žena, na sreću, može sve, ali vrlo je tanka granica između ‘može sve’ i ‘mora sve’. No koliko god bilo teško uskladiti sve segmente života, toliko je ta raznolikost naposljetku zdrava. Jer biti samo mama cijele dane jednako je zahtjevno, ako ne i zahtjevnije od obavljanja posla istim tempom - ističe uspješna 33-godišnjakinja i dodaje da joj veliku podršku u svakodnevnim obavezama pruža suprug, a u pomoć uskače i baka.

Kako se naša umjetnica udala za nogometaša, nakon povratka s mora supružnici su nastavili intenzivno pratiti događanja na terenu u Rusiji odakle su se Vatreni vratili sa srebrnom medaljom. 

- Pratili smo sve i veselili se uspjehu naših reprezentativaca. Velika su inspiracija za cijelu zemlju  - kaže. 

Na pitanje bi li voljela da i njihov jedinac jednog dana nastavi očevim stopama, odgovara: 

- Voljela bih da naš sin krene stopama koje će ga ispunjavati i izazivati euforiju, ponajprije u njemu samome. 

Baš kao što je i ona pronašla posao koji je veseli i u kojem uživa, što se i vidi na sceni. Već je najesen čekaju nove podjele uloga u Komediji, a dotad će se, kaže, potpuno posvetiti sebi i obitelji.