Vanja Rupena, 41-godišnja bivša miss Hrvatske, a danas uspješna agentica u Milanu gdje i živi od 1997., u modnom svijetu krajem ovog mjeseca vraća se u Hrvatsku. Kao što je prošle godine u Zagrebu, ove godine u rodnom Umagu radi kasting pod nazivom 'New Faces in Umag' kako bi pronašla nove djevojke za svjetsko tržište, piše 24sata

Upravo od tih novih lica očekuje nekoliko karakteristika. 'Osim potrebnih manekenskih kriterija kod budućih manekenki i manekena najvažnije je poznavanje engleskog jezika. Korektnost, skromnost, ustrajnost... samo su neke od osobina koje vode uspjehu', prisjetila se za spomenuti medij i svojih početaka, koji su od nje zahtjevali isto, na čemu je danas jako zahvalna. 

U svemu joj je najveća potpora obitelj, suprug Raffaele Francioso s kojim je u braku od 2012. godine i sin Giovanni. 'Najveću moguću potporu. Zajedno smo uvijek razgovarali i donosili rješenje za koje smo mislili da je najbolje. Mislim da je to najvažnije za svaku zdravu i uravnoteženu obitelj. U mojem slučaju roditelji su podržavali gotovo svaku moju odluku', otkrila im je u razgovoru i priznala da se na početku karijere često oslanjala na svoju obitelj. 

Kako zbog poslovnih obaveza nema puno slobodnog vremena, kad ga i ulovi, voli ga provesti sa svojim najbližima. 'Puno poslovno putujem pa me se privatno može vidjeti isključivo sa sinom Giovannijem i obitelji. Često s prijateljima odlazimo u fine i lijepe restorane gdje se super jede. Na takve stvari nikad ne gledamo koliko ćemo novca potrošiti. Što se sporta tiče, na amaterskoj razini odigrala sam ove godine prvi teniski turnir i osvojila treće mjesto', ispričala im je i spomenula da se od svih nekadašnjih manekenki čuje jedino s Miss Hrvatske 1994. Brankom Bebić Krstulović.