65. Zagrebački festival koji se održao danas, 26. siječnja, s početkom u 20 sati, u dvorani Kornati City Plaze Zagreb ugostio je mnoge zvijezde. Na samom početku festivala, dodijeljena je nagrada za najemitiraniju pjesmu 64. ZG festivala - Zsa Zsa i Kedžo 'Sve u meni se budi'. Kedžo je bio spriječen pojaviti se na festivalu, ali svi su se na račun toga našalili i slatko nasmijali. Uz orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, posjetitelji su uživali u izvedbama uživo dvadeset i dva aktualna radijska hita, a nezaboravnu glazbenu večer suvereno su vodili voditeljski par Jelena Glišić i Ivan Vukušić. Nastupila su brojna poznata imena, među kojima su bili Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Đani Stipaničev & Renata Sabljak, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka, Vanna i Zsa Zsa. U oštroj konkurenciji, pobjedu je odnijela jedna od naših najpopularniji pjevačica Vanna sa svojom pjesmom 'Najbolji ljudi'.
Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala
Story 
Pobjednica festivala Vanna i generalna direktorica Adria Medie Zagreb Ivona Čulo 'Ja sam jako zadovoljna, sretna i ponosna s obzirom da je ovo moja pjesma i drago mi je da je u nekakvoj korelaciji s činjenicom da je pjesma već visoko na top listi. Imamo intrigantan spot i pjesma se ljudima sviđa. Ovo je bila jako lijepa večer i svojim kolegama želim puno sreće. Pjesma tek sad kreće u život. Super je pobijediti, ali je u glazbi to nezahvalno. Glasali su neovisni članovi žirija i jako sam zahvalna. Sada planiram snimati još pjesama jer imam punu glavu svega i željela bih surađivati s brojnim glazbenicima', rekla nam je vidno sretna pobjednica Vanna.
Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala
Story 
Vanna je ponosno pozirala s nagradom 'Ja sam izuzetno zadovoljan i to nije floskula. Već sam petu godinu na festivalu i vidim da festival svake godine raste. Imamo već stabilnu bazu autora koji nam šalju svoje radove, a ta se baza iz godine u godinu povećava. Ove godine smo imali tristotinjak radova, a večeras smo čuli ono što je stručni žiri odabrao. Svi izvođači su bili izvrsni, a Vanni čestitam od srca jer je bila fantastična. Puni samopouzdanja idemo dalje i vjerujem da će ova priča još dugo trajati. Sada je vrijeme da se malo odmorimo i nakon ljeta nastavljamo s radom', rekao nam je Neno Belan, umjetnički direktor festivala.
Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala
Story 
Lara Antić i gupa Bang Bang Jedan od najzapamćenijih nastupa svakako je bio onaj grupe Adastra, kada je po završetku pjesme njezin frontmen Jerko Marić, kao dio scenskog nastupa razbio električnu gitaru udarajući njome o pozornicu. Zaradio je velik pljesak i ovacije publike.
Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala
Story 
Jerko Marić i članovi benda Adastra Zagrebački festival (nakon 1984. nosio je naziv Zagrebfest, da bi od 2013. ponovo preuzeo svoje originalno ime), najstariji je festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe, a održava se neprekinuto od 1953. godine. Osnovan je samo četiri godine nakon svog uzora, najznačajnijeg festivala te vrste, onog u San Remu, te vrlo brzo postaje uzor i pokretač svih ostalih festivala kao što su Opatija, Beogradsko Proljeće, Slovenska popevka, Šlager sezone u Sarajevu i Festival Split.
Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala
Story 
Marko Tolja U proteklih pola stoljeća nezaobilazni je događaj u hrvatskoj i jugoslavenskoj zabavnoj glazbi. Pomogao je afirmaciji zabavne i plesne glazbe kao kulturnog fenomena i suoblikovao regionalni i nacionalni glazbeni izraz. Na Zagrebačkom festivalu promovirane su tisuće skladbi koje su proteklih desetljeća činile korpus tradicionalne zabavne glazbe ovih prostora, a svi značajni interpreti nastupali su redovito na ovom festivalu. Festival je oduvijek predstavljao velik kulturni i društveni događaj, odvijao se u velikim prostorima pred tisućama posjetitelja, a sama festivalska manifestacija često je bila vrhunac bogatog tjednog programa koncerata raznih žanrova i stilova zabavne, odnosno pop glazbe. Zagrebački festival i u 21. stoljeću ima svoju publiku i umjetnike koji žele nastaviti vrijedne zasade tradicionalne popularne glazbe, tako da svake zime i dalje predstavlja događaj kojeg ljubitelji glazbe ne propuštaju. Autor: T.O. Fotografije: Filip Hofer