Iznenadno otkazivanje koncerta koji je Vanna trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu, izazvalo je bujne reakcije javnosti.
Naime, pjevačica je na palubi školskog jedrenjaka Jadran, oko kojeg se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore trebala imati koncert, što bi ujedno bio i treći nastup u Crnoj Gori, ali zbog napetih odnosa dvaju država, ipak je otkazan - donosi Hina.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna "ni krivi ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore", jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj "vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita". Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi "Jadrana", Vanna je otkazala koncert što je i pritvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

- Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše 'kraljice popa', da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskoj broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenutci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor - napisao je Vanni maxportal.hr , a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.

Iz TO Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice.