Najveći hrvatski MMA borac Mirko Filipović u ringu je, osim brojnih pobjeda, pretrpio i poraze, ali nitko ga nije toliko nokautirao da se nakon toga odluči odreći svoje velike ljubavi - sporta. No prošli ga je ponedjeljak na tu odluku navela bitka za koju nije mislio da će je ikada voditi. U 44. godini života pretrpio je moždani udar i završio u bolnici iz koje je izišao potkraj prošlog tjedna. 



- Dragi prijatelji, vjerujem da već manje-više svi znate da je moja posljednja borba bila i zadnja u karijeri. To sam više puta govorio i opet se vraćao u borbe jer je to bilo jače od mene, ali ovo sada je konačno zbogom. U ponedjeljak sam na jutarnjem treningu tijekom jedne vježbe doživio puknuće vene u vratu i imao izljev krvi u mozak, odnosno moždani udar. Odmah sam hospitaliziran, a imao sam i jako puno sreće u svemu tome jer sam mogao u boljoj varijanti ostati mrtav na licu mjesta, a u goroj paraliziran i deformiran. Moždani udar posljedica je ozljede na treningu i nema veze s borbama, kako će neki sigurno zaključiti. Danas sam izišao iz KB Dubrava i želim zahvaliti osoblju neurologije, a posebno dr. Bašiću na tretmanu i terapijama. Srećom, nemam nikakvih vidljivih posljedica iako moždani udari često paraliziraju i deformiraju i tijelo i lice. To sam, srećom, izbjegao i nadam se da će tako i ostati. Sada me čeka faza oporavka koja bi trebala trajati oko tri mjeseca, a dotad samo mirovanje i lijekovi, ali proći će i to. Zahvaljujem svima koji su me pratili i podržavali tijekom moje 22-godišnje karijere. Imao sam zaista jako dugu i bogatu karijeru i napuštam borilački sport, i MMA i K-1, sretan i ispunjen. Hvala svima koji ste bili uz mene i u pobjedama i u porazima jer sve je to život, i usponi i padovi. Nadam se da ću se uspješno opora­viti i vratiti treninzima jer mi neopisivo fale i teško funkcioniram bez njih. Bez borbi ću moći, ali bez treninga nikako. Zato se nadam uspje­š­nom oporavku i povratku u dvoranu. Rekre­ativno odsad, ali trening je trening - na svom je profilu na Instagramu napisao Mirko i dodao kako ga je najviše pogodila reakcija njegove maj­ke Ane. 



- Ležim u sobi večer poslije moždanog, sestra ulazi u sobu i kaže: “Majka vam je došla”. Ona je samo znala da mi je pozlilo na treningu i da sam imao moždani udar. Način na koji je ona ušla u sobu plačući i skrivajući pogled, jer se bojala pogledati u mene ne znajući u kakvom sam stanju, nikada neću zaboraviti. Tek kada sam joj rekao: “Mama, dobro sam, dođi”, pogledala me, prišla i zagrlila. Tada je zaplakala kao dijete, a i ja s njom. Bolje upozorenje i gora kazna mi ne treba u životu - prisjetio se. 



Teško je bilo i njegovog supruzi Klaudiji, s kojom je u braku od 2002., ali i sinovima, osmogodišnjem Filipu i 16-godišnjem Ivanu, za kojeg su mnogi mislili da će krenuti očevim stopama. No popularni Cro Cop nedavno je to demantirao i objasnio da će umjesto u sport radije uložiti u njihovo obrazovanje.  



- Omogućit ću im vrhunsko školovanje, potporu u sportu ako se njime požele baviti, ali morat će izgraditi radne navike. U odnosu na vršnjake, imaju sreću jer sam im obojici kupio stan u centru Zagreba. Već su upisani na njihovo ime pa će lakše početi zreli život i neće morati doživljavati traume s kreditima kakve, nažalost, danas doživljavaju mnogi ljudi - rekao je jednom za Večernji list šampion koji u mirovinu odlazi nakon 52 profesionalna MMA nastupa i 10 uzastopnih pobjeda u borbama.