Irina Abramovič, bivša supruga ruskog oligarha Romana Abramoviča, dala je svoj prvi intervju 11 godina nakon razvoda u kojem je istaknula da su joj najveći ponos njena djeca. 

U svojoj je ispovijesti za rusko izdanje Tatlera ispričala kako joj vjera više od ičega pomaže u životu, a zahvaljujući alimentaciji koju dobiva od Romana i dalje živi životom bogataša, iako je odrasla u siromašnoj obitelji. Par se i danas navodno odlično slaže, pogotovo kada je riječ o odgoju njihove djece, ali Irina i dalje strogo čuva svoju privatnost kada je u pitanju njen ljubavni život.

'Možda me i ne možete vidjeti na društvenim događanjima, no ako se potrudite, srest ćete me u crkvi, na izložbi, u muzeju ili kazalištu. Vrata mog doma uvijek su otvorena za prijatelje i često organiziram zabave kod kuće. Okružena sam ljudima koji su mi i duhovno bliski i s kojima mogu dijeliti sve sitnice iz svog života. Mnogi od njih dobro su poznati javnosti, no cijenimo privatnost' ispričala je. 

Par se upoznao na letu Aeroflota, na kojem je Irina radila kao stjuardesa, a za Abramoviča se udala 1991.godine. U 16 godina braka dobili su petero djece, od kojih je 26-godišnja Anna magistra filozofije na Sveučilištu Columbia, 25-godišnji Arkadij uspješan je biznismen, 21-godišnja Sofia vrsna je jahačica i završila je Royal Holloway University u Londonu, 17-godišnja Arina želi studirati zoologiju u Australiji, dok je 16-godišnji Ilja još uvijek u srednjoj školi u Londonu. 

'Trudimo se naučiti djecu da budu ljubazna, puna suosjećanja, ali i da steknu radne navike' ispričala je Irina o zajedničkom odgoju. Par se razveo 2007. godine, a detalji njihove brakorazvodne parnice nikada nisu procurili u javnost, isto kao što od bivših supružnika nikada niste mogli čuti ružnu riječ u javnosti. 

Danas, nakon što su se napokon smirile strasti oko razvoda, Irina je fokusirana na sve što ju čini sretnom: 'Bavim se razgovorima s bogom, djecom, bliskim prijateljima. Zanima me sve vezano uz kulturu i skupljam ikone iz Bizanta i Rusije.'