Treće dijete Kate Middleton i princa Williama, maleni princ Louis danas je primio svoj prvi kršćanski sakrament krštenja. Svečana ceremonija bila je predvođena od strane nadbiskupa od Canterburyja, Justina Welbyja, a održala se u Kraljevskoj kapelici u sklopu palače St. Jamesa u središtu Londona. Prema navodima stranih medija, maleni Louis je tijekom cijele ceremonije bio opušten i smiren.


Kraljica Elizabeta II. i princ Philip nisu nazočili krštenju, a izvor blizak kraljevskoj obitelji je otkrio da je još prije bilo dogovoreno kako kraljica neće prisustvovati malom, obiteljskom okupljanju povodom svečanog obreda. Ipak, izvor je istaknuo kako njezin izostanak nije zbog problema sa zdravljem, prenosi Mirror. 


Krštenju su ipak nazočili Williamov otac princ Charles i njegova supruga Camilla, kao i nedavno vjenčani kraljevski par princ Harry i Meghan Markle. Osim njih, na ceremoniji su se mogli primijetiti i roditelji vojvotkinje od Cambridgea, njezin brat, sestra i Louisovih šestero kumova koji su bliski prijatelji i rođaci Williama i Kate: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Robert Carter i Lucy Middleton.

​​​​​​​
Maleni Louis bio je odjeven u repliku svečane haljine skrojenu od svile i čipke koju su nosile kraljevske bebe sve od 1841. godine, uključujući i njegovu stariju Sestru Charlotte i brata Georgea. Njegova majka, Kate ostala je dosljedna svom omiljenom modnom brendu pa je za ovu prigodu odjenula bijelu elegantnu Alexander McQueen haljinu koju je sparila s cvjetnim šeširom Jane Taylor. Ovo je treći put da se Kate za krštenje svoje djece odlučila odjenuti u kreaciju koju potpisuje McQueen, a ujedno je i lijepi podsjetnik na njezino vjenčanje iz 2011. kada se prilikom udaje za princa Williama odlučila za McQueenovu vjenčanicu.