Robert Budak, kazališni glumac i član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, koji je iznenada preminuo 27.siječnja, na jučerašnji dan navršio bi 27 godina, a njemu u čast Gradsko kazalište Žar ptica izvesti će predstavu povodom njegovog rođendana. 

'24. ožujka (nedjelja) u 11 h odigrat ćemo našu novu predstavu Tonček i Točkica u spomen na prerano preminulog glumca, člana ansambla ZKM-a, Roberta Budaka. Ovom predstavom, za Robertov 27. rođendan odajemo mu počast za sve doživljaje, emocije i uspomene koje nam je ostavio sa scene i u životu. Hvala ti dragi Robi!', napisalo je kazalište obavijest uz Robertovu fotografiju na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Robert Budak rođen je 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u rujnu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine.

Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, nastupao je i na Dubrovačkim ljetnim igrama (2014., 2015.). Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija. Akademske godine 2016./2017. postao je stipendist Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). Akademiju završava u rujnu 2017. a u listopadu 2017. postaje član ansambla ZKM-a. Nastupa u predstavama Sherlock Holmes, Alisa u zemlji čudesa, Tit Andronik, Zdrav i čisti dom u ZKM-u, Taksimetar u Teatru Exit.