Robbie Williams sklon je provokativnom ponašanju, no njegov posljednji potez nitko nije očekivao. Naime, povodom otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, brojne kamere snimale su upravo njega kako pjeva prije početka utakmice između Rusije i Saudijske Arabije, a on se prema jednoj okrenuo i pokazao srednji prst imalo bez ustručavanja.

Iako je nedavno otvoreno priznao kako je natup na otvaranju Svjetkog prvenstva 'ostvarenje njegova dječačkog sna', Robbie je baš tu priliku iskoristio za još jedan medijski eksces. Svojom gestom raspisao je medije diljem svijeta, ali i podijelio reakcije svojih obožavatelja među kojima je bilo i onih koji su ovaj potez smatrali vrlo smiješnim. Video je ubrzo postao viralan, a Robbie Williams glavna tema na društvenim mrežama.

Također, slavni glazbenik, prije nego li je učinio ovaj provokativni potez, uzviknuo je kako je ovo učinio besplatno čime je htio kritizirati napise britanskih tabloida kako se 'prodao' Rusima. Unatoč pokazivanju srednjeg prsta u kameru, Robbie je odradio spektakularan nastup koji je oduševio publiku na stadionima, ali i pred malim ekranima diljem svijeta.