Da su ljubav, skladni partnerski odnosi, razumijevanje i dobra glazba najbolji recept za sreću i sretan suživot, dobro zna naš cijenjeni skladatelj, majstor tona i glazbeni producent 83-godišnji Hrvoje Hegedušić, koji zlatne godine proživljava s trideset godina mlađom profesoricom glazbene teorije Ljerkom Šemeš. To se lijepo vidjelo i na nedavnom 66. Zagrebfestu na koji je došao u društvu šarmantne družice. Zajedno su pažljivo slušali nove pjesme, u pauzi razmjenjivali mišljenja, a znatiželjnom promatraču nije promaknuo blistavi prsten na Ljerkinoj ruci. Stoga smo kontaktirali uspješnoga glazbenika i upitali ga je li se možda vjenčao.

- Gospođa Ljerka i ja već šestu godinu zajedno dolazimo na Zagrebački festival i da ste pažljivije gledali, uočili biste i taj prsten. A što se tiče vjenčanoga, ne brinite se. Vidjet će se iz aviona i neće biti potrebna dodatna pitanja - odgovorio je duhovito i konkretno, dodavši da je spomenuti prsten svojedobno darovao Ljerki. 

Njegova ljubavna priča sa samozatajnom Opatijkom otkrivena je u proljeće 2013., kada je Story objavio ekskluzivnu vijest da se Hrvoje Hegedušić i pjevačica Ksenija Erker razvode. Tada smo u intervjuu od gospodina Hege­dušića doznali da su Ksenija i on u dugogodišnjem braku imali mnogo uspona i padova.

- Činjenica je da smo Ksenija i ja proveli 39 godina zajedno, a taj broj potvrđuje da smo itekako funkcionirali. Imamo krasnu djecu koja su nam sve, kao i unuke s kojima uživamo u svakom trenutku. Tu se ništa ne može i neće promijeniti. To je neraskidivo - rekao nam je prije šest godina. 

Budući da se već tada šuškalo da je razvodu kumovala crnokosa profesorica, koja je, navodno, godinama bila zaljubljena u glazbenika, to nam je komentirao Hrvoje: 

- Ljerka je moja poznanica i suradnica već 30 godina. I apsolutno nije kriva ni za što. A je li ona zaljubljena, morate pitati nju. 
Godinu dana poslije bilo je jasno da Hrvoja i Ljerku veže prisan odnos. Snimljeni su na 61. Zagrebfestu dok su uživali u glazbi.

Zadovoljni osmijesi govorili su da proživljavaju drugu mladost. Tada nam je Hrvoje rekao:
- Ljerka je bila sa mnom jer piše tekstove pjesama i tako sudjeluje na festivalu. Konkretno, imali smo zajedničku pjesmu ‘Bokun sunca, bokun mora’ za koju je Ljerka napisala stihove, ja glazbu, a klapa Flumen otpjevala ju je na Grobničkoj skali. 
Tom je izjavom Hegedušić potvrdio da se s profesoricom sjajno slaže i na umjetničkom polju. Objasnio nam je i zašto ne propušta poznati festival te čija mu se izvedba osobito svidjela ove godine.

- Ne propuštam Zagrebački festival. Jedan od razloga je što sam upravo tu 1965. počeo svoj glazbeni put pa sam sentimentalno vezan uz njega. Osim toga, sedam godina bio sam umjetnički voditelj festivala i jako me zanima kako današnja generacija osmišljava, piše i izvodi pjesme. Ove me godine ništa baš nije fasciniralo. Doduše, dvije su me stvari oduševile, izvrsna glazbena produkcija sa sjajnim orkestrom i povratak na Zagrebfest Marka Tomasovića i Zdenke Kovačiček. Kada je o kvaliteti riječ, uz spomenutog Marka Tomasovića izdvojio bih pobjedničku pjesmu Ante Pecotića te zanimljive nastupe grupe Pravila igre, Marka Tolje i Franke Batelić - zaključio je.