Da nas uvijek čekaju neka nova svitanja, počeci i neodoljivi izazovi, dobro zna pjevačica Franka Batelić. Iako je dala sve od sebe na upravo završenom Eurosongu u Portugalu, na kojem je predstavljala Hrvatsku i mnoge zadivila glasom i stasom, nije prošla u finalnu večer - što je komentirala riječima:

- Kako sam već rekla: samo stati na eurovizijsku pozornicu i pjevati pred milijunima gledatelja, za mene je velika pobjeda! Poznato je da je prvo polufinale bilo iznimno jako i drago mi je što sam bila njegov dio. Mjeseci rada su iza nas i ponosna sam na sve koji su uz mene bili na tom putu. Zahvaljujem svima koji su glasali za nas i nadam se da vas nisam razočarala - rekla je Franka te napomenula da nastavlja svoju glazbenu priču novim pjesmama. A da je na pravom putu, unatoč glazbenoj stanci od nekoliko godina, dokazao je i njezin prošlogodišnji hit ‘S tobom’, koji je mjesecima bio na nacionalnim top-ljestvicama. Dok u svoju pjesmaricu vrijedno slaže nove pjesme, nešto prelijepo događa joj se i na privatnom planu. Naime, kako ekskluzivno doznajemo, 25-godišnja pjevačica i njezin sedam godina stariji dečko, proslavljeni nogometaš Vedran Ćorluka vjenčat će se ovog ljeta! 

Poznati par svoj najsvečaniji dan mjesecima vješto krije od znatiželjnih medija, ali neke su informacije ipak došle do Storyja. Tako će Franka i Vedran vjenčane zavjete izmijeniti nakon svršetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, i to na intimnoj svadbi u idiličnoj Istri. Tada će na najljepši način okruniti šest godina skladne veze koju su počeli potkraj lipnja 2012. godine. Tada je Story prvi donio priču o tome da se između lijepe pjevačice i zgodnoga zelenookog nogometaša događa romansa. Nagađanja je potaknulo njihovo druženje na novaljskoj plaži na Pagu na poznatom After Beach partyju u Papayi, a prisutni su potvrdili da ih je bilo preslatko vidjeti dok su izmjenjivali sramežljive poglede i osmijehe. Dva mjeseca poslije Vedran je za Story otkrio da on i Franka imaju nešto samo njihovo, i time potvrdio da se među njima rodila ljubav. Zlatni par u početku za medije nije htio komentirati odnos, ali koliko je njihova veza čvrsta, potvrdili su u prosincu 2012. na Vip božićnom koncertu na kojem je Franka u duetu s Lukom Belanijem otpjevala pjesmu ‘Merry Christmas Baby’, a sa župnim zborom Izvor, jednim od najboljih zborova mladih Zagrebačke nadbiskupije, pjevala je evergreen ‘This Christmas’. Njezin odabranik ponosno ju je bodrio iz publike. Budući da je njihova veza izazvala velik interes javnosti, u siječnju 2013. samozatajni nogometni reprezentativac konačno je progovorio za Story o odnosu s lijepom Frankom.

- Kod nje mi se sve svidjelo, i to od prvog trenutka kad sam je upoznao - istaknuo je Vedran. Na pitanje je li veza postala ozbiljna, s obzirom na to da su im se i roditelji upoznali, te je li u Franki našao srodnu dušu, rekao je:

- Mogu reći sve najljepše o Frankinim roditeljima, a na pitanje što je ozbiljno, a što neozbiljno i kako neozbiljno ući u vezu - ne znam odgovor. Isto tako ne znam jesam li pronašao srodnu dušu, ali u Franki sam pronašao sve ono što bih svakom muškarcu poželio da pronađe - otkrio je. 

Tada je ispričao da ga Franka često posjećuje u Moskvi, gdje godinama igra za Lokomotiv, da zajedno otkrivaju grad i dobro jedu. Ispričao je da joj i kuha te, među ostalim, sluša njezine pjesme. Da uistinu uživaju, potvrdili su i zajedničkim putovanjima u Čile, Argentinu i New York, gdje nisu propuštali dobre svirke u kultnim klubovima. Jednake životne vrijednosti potvrdili su i dirljivom pričom o tome kako su postali kumovi Joyu i Patricku, afričkoj djeci u sirotištu Mali dom koji je osnovao fra Miro Babić u mjestu Subukija, gdje se brine i o djeci s invaliditetom koju su roditelji napustili, a otvorio je i misijsku školu St. Francis.

- Ne znam objasniti, ali cijeli život osjećam neobjašnjivu povezanost s Afrikom i uvijek me nešto vuče prema Keniji. Jednom sam na televiziji gledala intervju s fra Mirom i počela istraživati o njegovoj misiji. Pročitala sam da se toj djeci može uplatiti neki iznos za školovanje, školski pribor, smještaj, hranu, osnovne životne potrebe. Nazvala sam Vedrana koji se odmah složio pa smo uplatili novac Joyu i Particku. Oni su bili toliko oduševljeni. Vo-lonteri iz Malog doma su prekrasni ljudi, dopisujemo se godinu dana. Poslali su nam fotografije djece i pisma. Pohađaju srednju školu St. Francis. Velika nam je želja i svakako ćemo ih posjetiti u Keniji. Sigurno iduće godine. Moram napomenuti da su mnogi ljudi iz Hrvatske kumovi toj djeci. Svakome bih preporučila da na taj način pomogne, a time najviše pomažemo sebi. Osjećaš se jako dobro. Kada sam dobila pisma naših kumčeta, nisam znala bih li se smijala ili plakala. A fra Miro je fenomenalan čovjek. Otišao je u Keniju i sagradio sirotište ni iz čega. Kad je kratko boravio u Hrvatskoj, bila sam u Rusiji. No svakako ćemo se vidjeti - ispričala je Franka u ekskluzivnom intervjuu za naš časopis prije nekoliko mjeseci. 

Tada je govorila o povratku na estradu i uspjehu pjesme ‘S tobom’ za koju je videospot snimila u bajkovitoj Škotskoj. Istaknula je kako ju je Vedran stalno poticao da se vrati glazbi (bio joj je i najveća podrška tijekom priprema i nastupa na Eurosongu), a pucao je i od ponosa kada je nastupala na ovogodišnjoj dodjeli Večernjakove ruže te pjevala u baletnom spektaklu ‘Great Gatsby’ ruskog Nacionalnog kazališta. U tom nam je razgovoru otkrila i da ne voli kada je u nekim medijima nazivaju samo nečijom curom, da su ona i Vedran normalan par kao i tisuće drugih, da je posljednjih šest godina vrijedno radila na sebi, studirala pravo, a glazbu stalno nosila u sobi.

- Vedran je jako dobar čovjek. To je njegova najveća kvaliteta. Velika mi je podrška i ni u jednom trenutku ne bi stavio sebe ispred mene. Uvijek je tu za mene. Odlično funkcioniramo. Nesebičan je, svima bi pomogao. Iskren je. Malo je takvih ljudi. Iako smo različiti u nekim stvarima, slični su nam karakteri. Na istoj smo emotivnoj razini. A netko nas, primjerice, nikad ne bi spojio - objasnila nam je zašto se zaljubila u sportaša. Za kraj razgovora šapnula nam je tada da joj je više od pet godina romanse proletjelo u trenu te da ćemo znati kad se bude udavala. Očito je došlo vrijeme za to, a taj će dan, ne sumnjamo, mladom paru biti i bolji nego što ga je zamišljao.