U posljednje vrijeme mnogo dragih lica napustilo je Hrvatsku Radioteleviziju, a sada je to odlučilo učiniti još jedno televizijsko lice.  Riječ je o Vjeranu Mišurcu koji se javnosti urezao u pamćenje zahvaljujući angažmanu u emisiji 'Globalno sijelo', koji je odlučio napustiti domovinu i odseliti na Island. Novu stranicu ne okreće sam - u tome će mu se pridružiti i supruga Marijana te osmogodišnji sin Ognjen.

'Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da idem na Island. A što se zime tiče, hladnoće me nikad nije bilo strah', rekao je za Jutarnji list Vjeran. Kako pišu, njegovi bliski prijatelji otkrili su da seli za stalno, a navodno će promijeniti i karijeru te se, umjesto novinarstvom, baviti snowboardingom te raditi kao instruktor. Njegovi prijatelji otkrili su kako je plan da najprije na Island ode sam, a kad se skrasi, za njim će doći i njegova obitelj. 'Rekao nam je da ide u bolji život', navode kolege s kojima je povodom odlaska imao oproštajku u redakciji Vanjske politike.

'Vjeran je vječno spreman za akciju, rođeni je avanturist i počeo je razmišljati o tome da promijeni poslovnu sredinu. A on kad mijenja, mijenja radikalno, pa je skupa s poslom odlučio promijeniti i zemlju boravka', prepričali su Vjeranovi prijatlji. Avanturistički nastrojen novinar imao je brojne nedoumice kojima dijelom duguje svoju odluku o odlasku. 

'Zapitao se: kako živjeti normalno kad ovdje ionako ne mogu ništa promijeniti? Kako preživjeti? Za neke je odgovor, nažalost, bio - karta u jednom smjeru. Trajno ili privremeno. Jesu li oni koji su otišli pogriješili ili im se isplatilo? Žive li sada u obećanoj zemlji i po čemu se ta zemlja razlikuje od Hrvatske? Teku li ondje stvarno med i mlijeko?' naposljetku je otkrila Vjeranova kolegica.

Iako sam nije htio komentirati previše, na Facebook profilu otkrio je kako je zaista napustio dosadašnje radno mjesto te kako s njim više nema veze. 'Svima koji me ne mogu dobiti na mobitel daje se na znanje - to je HRT-ov mobitel, što znači da on ostaje, iako ja prestajem biti, HRT-ovo vlasništvo. Ako ga zovete, a cilj vam je dobiti mene, dobit ćete k**ac od ovce. Elem, sutra mi stiže novi mobitel s novom karticom, novim brojem i novim životom', napisao je Mišurac i izazvao smijeh svojih radoznalih obožavatelja.