Kako prenosi srpski Kurir, bosanskohercegovački nogometaš na sve načine pokušava doći do Jelene Karleuše, a nakon pjevačičinog pojavljivanja na MAC dodjeli nagrada, Vranješ ju je uspio kontaktirati putem prijatelja. Naime, Kurir prenosi da je 40-godišnja pjevačica blokirala 29-godišnjeg nogometaša na svim društvenim mrežama, a on joj je nakon toga odlučio poslati poruku preko prijatelja. U poruci navodno govori kako ju voli te da mu je žao zbog svega. 

'Oprosti mi sve. Još te volim. Žao mi je što je sve ovo otišlo predaleko. Bio sam povrijeđen. U svom tom ludilu nisam znao što radim. Kajem se. Možemo li se vidjeti', napisao je nogometaš Karleuši odmah nakon nastupa na MAC dodjeli nagrada, a kako prenose srpski mediji, pjevačica koja posljednjih nekoliko tjedana ne prestaje puniti medijske stupce zbog navodne seks afere nije pokleknula na molbe i izvinjenja mladog nogometaša te mu je navodno poručila da on za nju više ne postoji. Kurir navodi i kako je Vranješ pod svaku cijenu želio rastaviti pjevačicu od supruga Duška Tošića te je zbog toga i objavio sporne fotografije na kojima se navodno nalazi pjevačica. Kada je shvatio da se razvod neće dogoditi, odlučio se pokajati i zamoliti pjevačicu za oprost jer želi ponovno imati odnos za koji je tvrdio da traje već dvije godine u tajnosti. 

Podsjetimo se, Jelena se našla u centru seks skandala kada su navodno njene eksplicitne fotografije, snimke i poruke koje su bile namijenjene bosanskohercegovačkom nogometašu Ognjenu Vranješu dospjele u javnost. Sav materijal je nazvala fotomontažom, dok Vranješ tvrdi kako su bliski već dvije godine.